fbpx

Ontspoorde metro rijdt roltrap op in Chicago

24 mrt 2014 15:17

Een metro is maandag van het spoor geschoten op O´Hare, de luchthaven van Chicago. Minstens 30 mensen raakten daardoor gewond, meldden Amerikaanse media. De meeste slachtoffers zijn er volgens de hulpdiensten redelijk aan toe. Niemand raakte zwaargewond.

Het metrostel reed op het einde van de lijn over een stootblok heen en schoot vervolgens omhoog over een roltrap, meldde de lokale krant Chicago Tribune. Op foto´s is duidelijk te zien dat de metro bijna de top van de roltrap haalde. Waarom de metrotrein niet op tijd afremde, is nog onduidelijk. Wel is bekend dat de trein te snel het station binnenreed.

Het ongeluk gebeurde kort voor 3 uur ´s nachts lokale tijd. Er brak grote paniek uit onder de reizigers. Ruim 50 medewerkers van de brandweer en ambulancediensten schoten te hulp. De brandweer keek of er mensen onder de trein waren terechtgekomen, maar dat bleek niet het geval. Inzittenden hadden vooral last van hun knieën en kampten onder meer met hoofdpijn en pijn in hun nek. Het duurt ongeveer 12 tot 24 uur om de metro weg te halen.

(c) ANP. Foto via Twitter via @nbcchicago