fbpx

Ook donderdag 11 december staking bij de Belgische spoorwegen NMBS

10 dec 2014 10:14

Ook op donderdag 11 december moeten treinreizigers in België rekening houden met vertraging als gevolg van een staking. 24 november, 1 en 8 december waren er ook al stakingen bij de Belgische spoorwegen (NMBS). Bovendien zal er ook komende maandag 15 december gestaakt worden. Wat de gevolgen voor het internationale treinverkeer donderdag zullen zijn, is onbekend.

Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) heeft de stakingsaanzegging bevestigd voor donderdag 11 december. De NMBS heeft tijdens verschillende vergaderingen geprobeerd de staking te voorkomen. "De gevolgen voor het treinverkeer zijn moeilijk te voorspellen, maar zware verstoringen zijn niet uit te sluiten. NMBS raadt haar reizigers aan de real time informatie op de voet te volgen", laat een woordvoerder van de NMBS weten.

NMBS veroordeelt met klem deze stakingsactie, die enkele dagen komt voor de lancering van de nieuwe dienstregeling. Op de eerste werkdag van de nieuwe dienstregeling is de volgende staking. De gevolgen voor die staking zijn wel bekend. Dan zal onder andere de Thalys Amsterdam – Brussel – Parijs / Lille uitvallen, als ook de intercity Amsterdam – Brussel. Ook de Eurostar naar Londen rijdt dan niet vanuit Brussel.