fbpx

Ook koperdieven zorgen voor problemen op het spoor

(Novum) – Naast het winterweer kampen ProRail en de Nederlandse Spoorwegen woensdagochtend ook met de gevolgen van een koperdiefstal in het Brabantse Oudenbosch. Door de diefstal rijden er volgens ProRail tussen Roosendaal en Dordrecht woensdag minder treinen. De verwachting is dat het euvel tussen 12.00 en 14.00 uur is verholpen.

De politie heeft in verband met de diefstal vier mensen opgepakt. De diefstal leidde tot een storing, waar monteurs na een storingsmelding woensdagochtend vroeg opaf kwamen. De monteurs alarmeerden rond 03.20 uur de politie.

Agenten zagen dat er aan het spoor bij de Industrieweg en de Galgenstraat in Oudenbosch vernielingen waren aangericht. De monteurs hadden een beschrijving gegeven van twee voertuigen die ze hadden zien wegrijden.

De politie zag kort daarna in Bosschenhoofd twee auto´s rijden die aan het signalement voldeden. Op de oprit van de A58 richting Roosendaal stopten beide voertuigen na een verzoek hiertoe van de politie. In de auto´s werd gereedschap gevonden. De vier inzittenden, een 27-jarige man uit Hoogerheide, een 35-jarige en een 32-jarige man uit Bergen op Zoom en een 28-jarige vrouw uit Bergen op Zoom zijn aangehouden.

In de auto´s werd geen koper aangetroffen. De politie vermoedt dat de monteurs de koperdieven gestoord hebben tijdens hun werk.