Openbaar vervoer Parijs: Overstappen in Parijs

Parijs heeft een uitgebreid OV-netwerk. Treinen in Parijs vertrekken vanaf verschillende stations. Als u per trein reist naar Zuid-Frankrijk -of een andere regio – dan zal u in Parijs gebruik moeten maken van het Openbaar Vervoer.

Neem voor overstappen in Parijs ruim de tijd. In veel gevallen is 40 minuten het minimum. Echter, er zijn enkele uitzonderingen. Openbaarsvervoerstijden kunnen gechekt worden op de website van de RATP. Het is handig om dit altijd te controleren. Immers, deze informatie kan verouderd raken. (Momentopname zomer 2009).

Van Parijs Gare du Nord naar Parijs Gare de Lyon
Maak gebruik van RER lijn D. Voor meer informatie over deze transfer: zie dit artikel. Vanaf Gare de Lyon vertrekken de trein naar Lyon en verder, zoals Marseille, Avignon, Narbonne en Perpignan.

Van Parijs Gare du Nord naar Parijs Austerlitz
Maak gebruik van metro 5 richting Place d´Italie. Van Austerlitz vertrekken met name traditionele treinen, dus geen TGV´s.

Van Parijs Gare du Nord naar Parijs Gare Montparnasse
Maakt gebruik van Metro 4 richting Porte d´Orleans. Vanaf Montparnasse rijden TGV´s richt Bordeaux en Toulouse.

Van Parijs Gare du Nord naar Parijs Gare de Est
Gare de Est is op loopafstand van Gare du Nord. Metro 4 richting Porte d´Orleans en metro 5 richting Place d´Italie stoppen te Gare de Est. Ook buslijn 30 komt er langs. Vanaf Gare de Est vertrekken de TGV´s naar Strasbourg, Basel, Stuttgart. Ook de ICE naar Frankfurt.

Van Parijs Gare du Nord naar Gare de Bercy
Reis via RER lijn D naar Gare de Lyon, voor uitgebreidere instructies zie hier. Vanaf Gare de Lyon kan er verder gereisd worden met Metro 14 richting Olympiades. Lopen vanaf Gare de Lyon is ook mogelijk: circa 600 meter. Vanaf Gare de Bercy vertrekken een aantal nachttreinen.

Van Parijs Gare du Nord naar Gare Saint Lazare
Neem RER lijn E (stadstrein / snelmetro) richting Haussmann-Saint-Lazare. In de avonduren kunt u de bus nemen, lijn 43 richting Neuilly-Bagatelle. Vanaf Gare Saint Lazare vertrekken treinen met name richting de westkust van Frankrijk, zoals naar Le Havre.

Meer informatie & tijden:

This post was last modified on 10 maart 2017 16:43

Bekijk reacties

 • Goede avond,
  Is er ook een mogelijkheid om met de bus van Gare SU Nord naar Montparnasse te reizen?

 • Ik lees steeds verschillende mogelijkheden om van Paris gare de Lyon naar Gare de Bercy te komen lopend. Varierend van 600 meter tot 1,5 kilometer.
  Wat is waar?
  En is lopen inderdaad handiger - minder gedoe dan overstappen op lijn 14?

  • Het is ongeveer een kilometer, is te zien op Google Map. De perrons en station is ook groot. Het uiteinde van het perron in Gare de Lyon is minder dan een kilometer van Bercy. Maar als je vanaf dat punt moet lopen is het juist meer, eerst lange perron aflopen richting de hal, en dan weer die lengte terug. Persoonlijk zou ik niet snel met veel bagage een kilometer gaan lopen als er ook een alternatief is.

 • Ik ga van paris nord naar paris montpernasse met de metro. Hoeveel tijd moet ik daar voor uit trekken. Mijn overstaptijd is 50 minuten, dan vertrekt mijn trein (tgv) naar bordeaux.
  Tips welke kant ik op moet en waar liften zijn, zijn erg welkom.

Share

Recent Posts

NS personeel staakt vanaf 24 augustus

Personeel van de Nederlandse Spoorwegen legt volgende week en de week daarna plaatselijk het werk…

3 dagen terug

Dinsdag na 21:00 uur geen treinen van en naar Amersfoort (en geen vervangende bussen)

Van, via en naar station Amersfoort Centraal rijden dinsdag vanaf 21.00 uur geen treinen vanwege…

5 dagen terug

Tekort aan bussen bij werkzaamheden zorgt voor drukte bij station Eindhoven

Bij station Eindhoven Centraal is het zaterdag rond het middaguur erg druk. Door werkzaamheden rijden er geen…

7 dagen terug

Moeizame zomer voor internationale treinreizigers

Volle treinen. Vertraagde treinen. Of zelfs uitvallende treinen. Veel internationale treinreizigers hebben er deze zomer…

7 dagen terug

Machinist neemt (ook) bij NS vertrekproces over van conducteur tijdens proef Airport Sprinter

NS start maandag met het testen van de Airport Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Hoofddorp.…

7 dagen terug

NS-staking dreigt: vakbonden bereiden acties voor

Werknemers van de Nederlandse Spoorwegen gaan binnenkort actievoeren. Er wordt onder meer gedacht aan estafettestakingen…

1 week terug