fbpx

Openbaar vervoer Parijs: Overstappen in Parijs

08 aug 2008 1:23

Parijs heeft een uitgebreid OV-netwerk. Treinen in Parijs vertrekken vanaf verschillende stations. Als u per trein reist naar Zuid-Frankrijk -of een andere regio – dan zal u in Parijs gebruik moeten maken van het Openbaar Vervoer.

Neem voor overstappen in Parijs ruim de tijd. In veel gevallen is 40 minuten het minimum. Echter, er zijn enkele uitzonderingen. Openbaarsvervoerstijden kunnen gechekt worden op de website van de RATP. Het is handig om dit altijd te controleren. Immers, deze informatie kan verouderd raken. (Momentopname zomer 2009).

Van Parijs Gare du Nord naar Parijs Gare de Lyon
Maak gebruik van RER lijn D. Voor meer informatie over deze transfer: zie dit artikel. Vanaf Gare de Lyon vertrekken de trein naar Lyon en verder, zoals Marseille, Avignon, Narbonne en Perpignan.

Van Parijs Gare du Nord naar Parijs Austerlitz
Maak gebruik van metro 5 richting Place d´Italie. Van Austerlitz vertrekken met name traditionele treinen, dus geen TGV´s.

Van Parijs Gare du Nord naar Parijs Gare Montparnasse
Maakt gebruik van Metro 4 richting Porte d´Orleans. Vanaf Montparnasse rijden TGV´s richt Bordeaux en Toulouse.

Van Parijs Gare du Nord naar Parijs Gare de Est
Gare de Est is op loopafstand van Gare du Nord. Metro 4 richting Porte d´Orleans en metro 5 richting Place d´Italie stoppen te Gare de Est. Ook buslijn 30 komt er langs. Vanaf Gare de Est vertrekken de TGV´s naar Strasbourg, Basel, Stuttgart. Ook de ICE naar Frankfurt.

Van Parijs Gare du Nord naar Gare de Bercy
Reis via RER lijn D naar Gare de Lyon, voor uitgebreidere instructies zie hier. Vanaf Gare de Lyon kan er verder gereisd worden met Metro 14 richting Olympiades. Lopen vanaf Gare de Lyon is ook mogelijk: circa 600 meter. Vanaf Gare de Bercy vertrekken een aantal nachttreinen.

Van Parijs Gare du Nord naar Gare Saint Lazare
Neem RER lijn E (stadstrein / snelmetro) richting Haussmann-Saint-Lazare. In de avonduren kunt u de bus nemen, lijn 43 richting Neuilly-Bagatelle. Vanaf Gare Saint Lazare vertrekken treinen met name richting de westkust van Frankrijk, zoals naar Le Havre.

Meer informatie & tijden:

0 0 stemmen
Artikel waardering
7 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nada
6 jaren geleden

Blij dat ik het gevonden heb. Petje af voor jullie website

Elly
6 jaren geleden

Goede avond,
Is er ook een mogelijkheid om met de bus van Gare SU Nord naar Montparnasse te reizen?

marianne
6 jaren geleden

Ik lees steeds verschillende mogelijkheden om van Paris gare de Lyon naar Gare de Bercy te komen lopend. Varierend van 600 meter tot 1,5 kilometer.
Wat is waar?
En is lopen inderdaad handiger – minder gedoe dan overstappen op lijn 14?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  marianne

Het is ongeveer een kilometer, is te zien op Google Map. De perrons en station is ook groot. Het uiteinde van het perron in Gare de Lyon is minder dan een kilometer van Bercy. Maar als je vanaf dat punt moet lopen is het juist meer, eerst lange perron aflopen richting de hal, en dan weer die lengte terug. Persoonlijk zou ik niet snel met veel bagage een kilometer gaan lopen als er ook een alternatief is.

Rosita
6 jaren geleden

Ik ga van paris nord naar paris montpernasse met de metro. Hoeveel tijd moet ik daar voor uit trekken. Mijn overstaptijd is 50 minuten, dan vertrekt mijn trein (tgv) naar bordeaux.
Tips welke kant ik op moet en waar liften zijn, zijn erg welkom.

Anja Van Heems
1 jaar geleden

Wat kost een taxi van gare du nord naar gare de lyon

Simon van Ede
10 maanden geleden

Kan je nog steeds metrokaartjes voor Parijs kopen in de Thalys?