fbpx

Opnieuw vertraging invoering OV-chipkaart noorden

24 nov 2010 16:47

De invoering van de OV-chipkaart in de provincies Groningen en Drenthe is opnieuw uitgesteld en ditmaal tot nader order. Problemen met de levering van apparatuur voor de bussen zijn de oorzaak, laat het OV-bureau Groningen Drenthe woensdag weten.

Aanvankelijk zou de strippenkaart in oktober verdwijnen uit de bussen in de twee noordelijke provincies. Dit werd uitgesteld tot december in verband met de leveringsproblemen. Deze datum blijkt echter ook niet haalbaar. Een nieuwe invoeringsdatum noemt het OV-bureau niet.

"Wij zullen de OV-chipkaart pas aanzetten als de apparatuur volledig werkend is ingebouwd in de gehele vloot van Qbuzz", zegt de voorzitter van het OV-bureau Marc Jager. Hij houdt de druk op het ov-bedrijf ´maximaal´ om ervoor te zorgen dat reizigers snel in iedere bus kunnen in- en uitchecken met de OV-chipkaart. Zo krijgt Qbuzz een boete voor ieder maand vertraging.

Minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) liet dinsdag weten dat de provincie Friesland de strippenkaart wel mag afschaffen op 23 december. Doorgaande reizigers naar Groningen of Drenthe mogen echter niet in de problemen komen. Afgesproken is dat zij worden gecompenseerd voor een eventueel dubbel opstaptarief.