fbpx

OV-chipkaart wint Flateraward gevolgd door ProRail

15 mrt 2010 17:32

(Novum) – Het bel-me-niet-register heeft maandag de Topper Award van de Consumentenbond gekregen. De OV-chipkaart won de Flater Award. De jaarlijkse prijzen werden maandag op Wereldconsumentendag uitgereikt.

Ruim zestienduizend consumenten brachten de afgelopen twee weken hun stem uit. Zowel voor de topper als de flater waren er tien genomineerden. Het bel-me-niet-register kreeg 65 procent van de stemmen voor de Topper award. Daarmee liet het Windows 7, dat met negen procent van de stemmen tweede en iPhone dat met acht procent van de stemmen derde werd, ver achter zich.

De ´strijd´ om de Flater Award was iets spannender. De OV-chipkaart kreeg 27 procent van de stemmen. Spoorbeheerder ProRail, die als tweede eindigde, volgde op de voet met twintig procent van de stemmen. Directeur van Trans Link Systems Gerben Nelemans nam de Flater Award in ontvangst. Trans Link Systems is het bedrijf achter het chipkaartsysteem.

"Misschien zijn het opstartproblemen, maar de OV-chipkaart geeft veel narigheid. Gedoe met in- en uitchecken, onterecht afgeschreven bedragen, onduidelijkheid bij het overstappen en soms een hogere ritprijs", aldus de Consumentenbond. De bond vindt dat de strippenkaart en het papieren treinkaartje moeten blijven tot de chipkaart zich heeft bewezen. "Consumenten moet je verleiden, niet dwingen."