fbpx

OV Rotterdam heeft hinder van instortingsgevaar bioscoop

Op last van de politie is het verkeer – waaronder ook de metro en de tram – rond de Schiedamsedijk in Rotterdam stilgelegd. Dit vanwege instortingsgevaar bij het slooppand van het oude IMAX-theater. Donderdag stortte tijdens het slopen al een deel van een muur in.

Brokstukken kwamen toen op de weg en tramrails terecht. Reden voor de politie om maatregelen te nemen en het verkeer stil te leggen. Daardoor rijden er op metrolijn D geen metro´s tussen station Beurs en Wilhelminaplein. Ook enkele RET-tramlijnen (8, 23 en 25) worden door het incident omgeleid, evenals een bus (lijn 48).

Door de stremming verliep de ochtendspits in het Rotterdamse openbaar vervoer chaotisch. Vooral door het uitvallen van de drukke metrolijn. Reizigers zagen zich in veel gevallen genoodzaakt om hun reis per bus of tram af te leggen, die daardoor overvol raakte. Soms zo vol dat reizigers bij de haltes achter moesten blijven, hopende dat een volgende bus of tram minder druk zou zijn.

De RET adviseert tussen Rotterdam Zuid en Rotterdam Centrum per tramlijn 20, 23 of 25 te reizen. Ook kunnen reizigers met de metro omreizen via Tussenwater; en aldaar overstappen op metrolijn C; welke via Schiedam naar het centrum van Rotterdam gaat. Naar verwachting duurt de stremming tot zaterdagmorgen 8:00 uur.

Onderste foto: Kialna Photography