fbpx

Overzicht goedkope NS treinkaartjes 2015

Wanneer worden er weer goedkope treinkaartjes verkocht? Een vaak gestelde vraag aan de redactie van Treinreiziger.nl. Een moeilijke vraag, want NS en partijen als Kruidvat, Hema, Albert Heijn en Blokker doen daar geen uitspraak over. Toch lijkt er een patroon te zijn als we terugkijken op de acties van 2013 en 2014.

Deze tool toont de beste treinaanbiedingen voor uw treinreis voor dit moment

 

De acties van 2014 waren bijna altijd in dezelfde periode als een jaar daarvoor. Onze verwachting is dat dit patroon ook in 2015 zich weer voort zal zetten. En inderdaad zien we in de eerste helft van 2015 hetzelfde patroon als de voorgaande jaren. Al zien we wel dat een aantal acties dit jaar een paar weken later van start zijn gegaan als in 2014 en 2015.  

Actie 2013 2014 2015
Blokker Dal-vrij Dagkaart begin januari begin januari begin januari
Kruidvat Dagkaart Weekend eerste helft februari eerste helft februari eerste helft  februari
AH Dagkaart e-ticket midden maart midden maart midden maart
Blokker Dal-vrij Dagkaart midden april midden april midden april
Hema NS-treinkaartje tweede helft mei tweede helft mei eerste helft van juni
Albert Heijn treinkaartactie midden juli midden juli eerste helft augustus*
Blokker treinkaartjes (Dal Vrij) eerste helft augustus tweede helft augustus ? aug. / september ?
Kruidvat Dagkaart Weekend begin oktober begin oktober ? oktober ? 
NS-Dagkaart via Hema midden november midden november ? november ?

* Etos, ook onderdeel van Albert Heijn heeft midden julli een aanbieding. Waarschijnlijk is dat de reden dat de AH actie dit keer later van start is gegaan. We verwachten dat de Blokker actie zal opschuiven naar september. Dit omdat we niet eerder twee grote dagkaart acties in één maand hebben gezien.

Spoordeelwinkel
Er zijn uiteraard geen garanties dat de goedkope treinkaartjes in 2015 weer op hetzelfde moment worden aangeboden. Is er geen actie bij Blokker, Kruidvat, Albert Heijn of Hema? Dan is er bijna altijd wel een actie via de Spoordeelwinkel van NS. De Spoordeelwinkel heeft vaak allerlei combinatie acties om een dagje weg te gaan. Iedere maand maakt de redactie van Treinreiziger.nl een overzicht maken van de belangrijkste acties van de Spoordeelwinkel. Verder hebben we ook een overzicht van alle normale treintarieven. Die kunnen soms ook voordelig zijn, zoals Het Groepsretour.

Blokker- en Kruidvat-dagkaarten
Zit er verschil tussen de acties van Blokker, Kruidvat, Hema en Albert Heijn? Ja. Die van Kruidvat zijn het goedkoopst, maar alleen te gebruiken op een zaterdag of een zondag. Kruidvat verkoopt soms ook ov-dagkaarten die in trein, tram, metro en bus geldig zijn. Het Blokker-treinkaartje kost vaak 15,50 euro en is soms ook geldig in de bussen, trams en metro´s in de regio Den Haag en Rotterdam (HTM en RET). Bij een dagkaart van Blokker mag je reis niet in de ochtend en avondspits beginnen. De kaartjes van Blokker worden ook altijd verkocht via Blokker.nl. Zowel de Blokker- als Kruidvat-acties worden geleverd op een wegwerp-chipkaart. Je hebt zelf dus geen ov-chipkaart nodig.

Hema- en Albert Heijn-treinkaartjes
De acties via Hema en Albert Heijn zijn vaak e-tickets. Je koopt in de winkel dan een voucher, die je online moet inwisselen. Je moet vervolgens de treinkaartjes zelf uitprinten. Een ov-chipkaart heb je niet nodig. De treinreis moet bij zowel Hema als AH op maandag t/m vrijdag na 9.00 uur beginnen. In de avondspits en in het weekend zijn er geen beperkingen. De acties van Hema en AH zijn vaak net iets duurder (circa 17 euro p.p.) dan die van Blokker of Kruidvat. De Hema-kaartjes worden vaak ook online verkocht.

Nieuwsbrief
Wil je precies weten of er echt een nieuwe actie is? Houd dan onze pagina met kortingen goed in de gaten. Of meld je hieronder aan voor de treinactie nieuwsbrief. Dan krijg je bij nieuwe actie´s direct een e-mail.

1 gedachte aan “Overzicht goedkope NS treinkaartjes 2015”

  1. Coby Verweij schreef:

    Wil graag op de hoogte gehouden worden van de treinreiskortingen

Reacties zijn gesloten.