Per nachttrein naar Oostenrijk: 4-daagse reis vanaf € 125 pp

Maak voordelig kennis met de nieuwe nachttrein naar Oostenrijk! Momenteel boek je al vanaf € 125 een 4-daagse treinreis naar Wenen. En goed nieuws: een negatief testresultaat is in veel gevallen niet noodzakelijk.

Voordelig naar Wenen

Deze maand heeft het Nederlandse kabinet reizen naar Oostenrijk versoepeld door de kleur van het land van oranje naar geel te wijzigen. Vakanties naar de Alpen kunnen dus weer. Dankzij de nieuwe Nightjet nachttrein is Oostenrijk bovendien beter bereikbaar geworden. Treinrondreis.nl (onderdeel van Treinreiziger.nl) viert dit met een aantal mooie aanbiedingen.

Maar ook wie wat meer comfort wil kan voordelig reizen. Wil je bijvoorbeeld in de nachttrein kunnen liggen, dan kun je de vierdaagse stedentrip naar Wenen vanaf € 193 per persoon maken. Niet alleen de treinreis is bij deze reis inbegrepen, ook een overnachting in een viersterrenhotel vlakbij Wenen Hauptbahnhof. De genoemde prijzen zijn op basis van een gedeelde coupé, maar ook een privécoupé in de trein behoort tot de mogelijkheden. Net als overnachten in het slaaprijtuig.

Tarieven op een rij

4-daagse reis naar Wenen. Incl. hotel en nachttrein1 persoon2 personen
o.b.v. zitplaats nachttrein€ 171€ 250
o.b.v. ligplek (gedeelde coupé) nachttrein€ 239€ 386
o.b.v. eigen ligcabine€ 645
o.b.v. eigen coupe in slaaprijtuig€ 575€ 839
o.b.v. eigen coupe slaaprijtuig deluxe€ 619 € 927
Extra nacht in Wenen+ € 77+ € 77

Voor deze tarieven is dagelijks te boeken in juli en augustus. In september en oktober geldt een iets hoger tarief.

Salzburg, Bratislava en meer

Nederlanders kunnen al met één vaccinatie Oostenrijk bezoeken, zonder negatief testresultaat. Voorwaarde is wel dat er een vaccinatiebewijs is en dat de vaccinatie ten minste 22 dagen voor de reis is gezet. Bij één prik is het vaccinatiebewijs 3 maanden geldig. Bij twee prikken is je vaccinatiebewijs zelfs 9 maanden geldig. Zie voor meer informatie nederlandwereldwijd.nl.

Dit is niet de enige reis die Treinrondreis.nl met de nieuwe nachttrein aanbiedt. Zo kun je ook een kindvriendelijke treinvakantie naar Salzburg maken of een stedentrip naar Bratislava maken. Reizen naar Innsbruck en München komen binnenkort beschikbaar vanaf € 210 per persoon en zijn nu al te reserveren op offerte basis.

De tarieven zijn op basis van 2 personen. Reis je alleen dan betaal je meer. Naar Wenen bedraagt de toeslag voor 1 persoon meestal iets minder dan € 50.

This post was last modified on 24 augustus 2021 10:39

Bekijk reacties

 • Leuke combinatie Wenen en Bratislava.
  Ik heb deze combinatie vorige zomer gedaan. Helaas ging er toen nog geen nachttrein en moest ik vliegen.
  Beide steden liggen aan de Donau, maar Wenen lijkt met de rug gekeerd naar deze rivier. Bratislava kent echter een levendige Donau-kade en de oude IJzeren brug: alleen voor de tram, de fietser en de voetganger. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht op de stad en de oude burcht. Bratislava was tot de onafhankelijkheid van Slowakije in 1993 vrij klein, maar groeide fors als hoofdstad na het ontstaan van de nieuwe republiek. Toch is het oude centrum nog heerlijk overzichtelijk en ik voelde mij er snel thuis. Niet die mensenmassa's zoals in Praag.
  Er komt een snelle treinverbinding vanuit Wenen, maar de huidige reistijd is geen bezwaar. Tsjechië heeft nog altijd de Kroon al betaalmiddel, maar in Slowakije is dat gewoon de euro. Creditcards worden overal zonder extra kosten geaccepteerd. Dit geldt ook voor Nederlandse bankpasjes.
  Tip voor bierliefhebbers. In Bratislava is het oude brouwcafé Bratislavský Mestianský Pivovar met traditionele bieren. Het etablissement staat bekend om streekgerechten. Je treft het lokaal in de Drevená, niet ver van de historische stad. http://www.mestianskypivovar.sk

 • hier gaan we weer met uitsluiting van mensen die niet gevaccineerd willen worden. Het is te zotterspeer voor woorden. Lees je geschiedenis

  • ja inderdaad, niet willen gevaccineerd worden is een keuze Zoals bij lek keuze zijn dar consequenties. wanner je te veel dus meer dan 2 glazen alcohol gedronken hebt mag je ok geen auto besturen vanwege het gevaar voor jezelf en voor anderen.
   Lijkt me verder wel zo rustig zonder antivaccers en complotgekkies te reizen in de trein.

 • Is duidelijk wanneer innsbruck beschikbaar wordt? Was net Wenen aan het plannen maar eerlijk gezegd ga ik dan liever naar Innsbruck.

  • Innsbruck is mogelijk. U krijgt een offerte, maandag of uiterlijk dinsdag kunt u die verwachten.

Share

Recent Posts

NS presenteert ICNG, 3500 treinfans verwacht

De Nederlandse Spoorwegen hebben zaterdag in Rotterdam het publiek kennis laten maken met een nieuwe…

3 dagen terug

Schiphol: kom met het openbaar vervoer

Schiphol adviseert reizigers maandag zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen om eventuele…

3 dagen terug

Eurostar introduceert 4e trein naar Londen: nu ook in de ochtend

Vanaf 5 september gaat er een vierde trein rijden tussen Amsterdam en Londen. Het wordt…

3 dagen terug

Wie wordt de nieuwe NS-directeur? Vakbonden verdeeld over urgentie

Er is nog niets bekend over de opvolging van Marjan Rintel als president-directeur bij de…

7 dagen terug

Ov-chipkaart nu ook geldig naar Emmerich

Na herhaaldelijk uitstel is het nu echt zover. Sinds afgelopen week kunnen treinreizigers met de…

1 week terug

Personeelstekort: treinuitval en geen vervangend vervoer bij storing(en)

Het treinverkeer piept en kraakt door een tekort aan personeel. Vrijwel dagelijks vallen er treinen…

1 week terug