fbpx

Problemen bij Eurostar nemen af

08 jul 2014 10:51

Ook dinsdag moeten treinreizigers via de Kanaaltunnel rekening houden met vertraging en uitval van treinen, al neemt de hinder af. Vier Eurostar treinen zijn opgeheven.Maandag begonnen de problemen toen een shuttle-trein niet verder kon door een defecte bovenleiding.

Bijna 400 reizigers werden uit de trein gehaald en overgebracht naar de Franse kant van de tunnel. Door de beschadigde bovenleiding was er vervolgens slechts één van de twee tunnelbuizen beschikbaar. Tot overmaat van ramp was er ook nog eens een seinstoring in Noord-Frankrijk, waardoor duizenden treinreizigers te maken kregen met urenlange vertragingen. Mensen met een kaartje voor een van de treinen die dinsdag niet rijden, kunnen hun ticket omruilen voor een andere trein of hun geld terugkrijgen.

Het treinverkeer in de Kanaaltunnel is inmiddels weer op gang gekomen. Verwacht wordt dat de normale dienstregeling dinsdagmiddag kan worden hervat. De hele nacht is gewerkt om de schade te herstellen. Treinmaatschappij Eurostar laat reizigers weten dinsdag nog rekening te houden met vertragingen van een halfuur tot een uur.

De volgende Eurostar treinen rijden dinsdag niet:

  • 7:31 Londen -> Parijs
  • 08:52 Brussel -> Londen
  • 08:58 Londen ->  Brussels
  • 11:43 Parijs -> London