fbpx

ProRail moet inkrimpen

02 mei 2013 18:23

ProRail verwacht de komende jaren te moeten schrappen in het aantal banen. Hoeveel medewerkers moeten omzien naar een nieuwe werkgever is nog niet duidelijk, meldt een woordvoerder van de spoorbeheerder donderdag. De bezuinigingen op het spoor door de Nederlandse overheid zijn oorzaak van de ingreep.

Het kabinet wil vanaf 2015 250 miljoen euro bezuinigen op het Infrastructuurfonds. Of en welke spoorprojecten daardoor worden geschrapt wordt dit najaar bekendgemaakt. Ook wil het kabinet dat ProRail goedkoper gaat werken. "Het is onvermijdelijk dat deze bezuinigingen leiden tot een inkrimping van onze organisatie", schrijft ProRail.

ProRail bezweert dat niet wordt bezuinigd op de veiligheid en de betrouwbaarheid van het spoor. De organisatie wijst erop dat komende jaren zeshonderd miljoen euro per jaar aan onderhoud wordt uitgegeven. Ook wordt 1,3 miljard euro per jaar besteed aan grote spoor- en stationsprojecten.

De spoorbeheerder bracht het aantal volledige arbeidsplaatsen vorig jaar al met 225 terug tot 3950. Ook werd het aantal ingehuurde krachten teruggebracht tot ruim 230.

(c) Novum