fbpx

ProRail wilde salarissen directie verhogen

22 sep 2010 20:57

Spoorbeheerder ProRail wilde de salarissen van de top verhogen, maar hier heeft minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) een stokje voor gestoken. Dat meldt RTL Nieuws woensdag. Directievoorzitter Bert Klerk verdiende in 2009, exclusief pensioenpremies 223 duizend euro, een stuk hoger dan de balkenendenorm van 188 duizend euro.

ProRail, dat in handen is van de staat, stuurde eind vorig jaar een brief naar het ministerie waarin werd gevraagd om een hoger salaris voor de vier directieleden. De spoorbeheerder had een bureau ingehuurd dat advies geeft op het gebied van salarissen om uit te leggen waarom de top een hogere beloning moest krijgen. Eurlings schakelde echter een ander bureau in voor een second opinion en concludeerde dat er geen reden was om de directie meer dan de balkenendenorm te laten verdienen.

Eurlings laat de Kamer weten dat hij de balkenendenorm het meest passend vindt voor de salarissen van de top van ProRail. Een verhoging zit er dan ook niet in. Overigens gaan de directieleden er ook niet op achteruit, meldt RTL Nieuws.