fbpx

Qbuzz van start in regio Utrecht

10 dec 2013 17:10

Sinds zondag verzorgt Qbuzz onder de naam U-OV het openbaar vervoer in de regio Utrecht. Voorheen was dat Connexxion / GVU. Volgens Qbuzz verloopt de overgang op wat kleine kinderziektes na, soepel. De reacties van reizigers zijn vooralsnog wisselend.

Volgens TotalOV zouden er zelfs 750 klachten zijn, Qbuzz houd het op 20. De twintig lijken aan de lage kant, gezien er op internet op meerdere plekken wordt geklaagd. Maar of er echt 750 klachten zijn, is ook niet duidelijk.

Sommige reizigers hebben kritiek op de dienstregeling, de communicatie en de lichtbak waar de busnummers in staan. “Weer een bus met problemen, de zoveelste al. Hopelijk slechts een kinderziekte!” twitterde ChristenUnie-fractievoorzitter Jan Wijmenga maandag.

U-OV trekt ook het boetekleed aan en vraagt reizigers om een paar dagen tijd voor het oplossen van de grootste problemen. In de dagen na zondag is ook direct al duidelijk dat een deel van de problemen komt door de verandering van de dienstregeling en de gewenning die daarbij opnieuw gedaan moet worden.

Een deel van de bussen is gloednieuw en een deel is overgenomen van Connexxion. Volgens Qbuzz zijn de Utrechtse bussen nu de schoonste van Europa. De nieuwe bussen leveren Qbuzz behalve kritiek ook complimenten op, bijvoorbeeld omdat ze veel stiller zijn dan de oude bussen van vooral het GVU.

Foto: (c) Caspar Huurdeman Fotografie