fbpx
Eurostar in de oude huisstijl

Record aantal reizigers Eurostar door gesloten luchtruim

17 apr 2010 12:48

Eurostar, de hogesnelheidstrein via de kanaaltunnel, vervoerde vrijdag een record aantal reizigers. Alle Eurostar treinen zijn tot maandag 19 april volgeboekt. Eurostar smeekt reizigers niet zonder reservering op pad te gaan.

Zaterdag rijden er weliswaar extra treinen tussen Londen en Brussel, maar niet voldoende om in de vraag te kunnen voorzien. Ook de Eurostar Londen – Parijs is volgeboekt. De drukte is rechtstreeks te verklaren door het gesloten luchtruim boven Nederland, België, Frankrijk en Groot-Britanië.

Donderdag noteerde Eurostar tienduizend extra boekingen. Gisteren waren het er een kleine twintigduizend. Tussen donderdag en zondagavond vervoert Eurostar in totaal 50.000 extra reizigers.Voor Eurostar is de stofwolk uit IJsland financieel een uitstekende zaak. De tickets die op het laatste moment gekocht worden, behoren tot de duurste categorie.

De drukte blijft niet beperkt tot Eurostar. Ook P&O Ferries, DFDS Seaways en Eurolines (busdienst) hebben te maken met enorme drukte en kunnen de vraag niet verwerken.