fbpx
(c) EQRoy / shutterstock

Reis goedkoper met de NS PrijsTijd Deal: tot wel 60% korting

11 jul 2024 10:36

Zonder abonnement tóch goedkoper reizen met NS. Dat kan met de NS PrijsTijd Deal. Wie vroeg boekt of buiten de spits reist, kan korting krijgen tot 60%!

Met de NS PrijsTijd Deal bespaar je behoorlijk op je reis. NS hoopt zo de keuze voor een rustige trein te stimuleren, zodat de drukte zich meer verspreidt en reizigers kunnen genieten van een rustige én betaalbare reis.

Hoe het werkt? Open allereerst de Reisplanner in de NS-app of op NS.nl. Daar vul je je reis in en kies je de gewenste reisdag. Hoe verder vooruit, hoe hoger de korting! Afhankelijk van de gekozen rit en vertrektijd zie je of NS PrijsTijd Deal beschikbaar is en hoeveel korting je krijgt. Je herkent dit aan het groene label in de Reisplanner. Heb je een reis met korting gevonden? Koop dan je kaartje online en reis met een e-ticket.

Stel je reist van Rotterdam Centraal naar Maastricht. Reis je met de ov-chipkaart of koop je je ticket lastminute voor een reis op dezelfde dag, dan ben je 29,40 euro kwijt voor een enkele reis. Koop je vandaag via de NS-app of website een ticket dat geldig is over twee weken, dan krijg je al 11,76 euro korting en betaal je 17,64 voor het hele traject.

De NS PrijsTijd Deal is beschikbaar voor bijna alle trajecten waar NS rijdt. De treinkaartjes met korting zijn te koop op alle trajecten met voldoende rustige treinen. Reizen van en naar Schiphol Airport is niet mogelijk met NS PrijsTijd Deal. Voor korting moet je reis minstens een dag later plaatsvinden dan het moment waarop je je kaartje koopt. Koop je kaartje tot een maand van tevoren voor de hoogste korting.

Het NS PrijsTijd-ticket is alleen geldig op de gekozen datum, het geselecteerde traject en buiten de spitsuren, dus tussen 9:00 uur en 16:00 uur en na 18:30 uur. Het is na aankoop niet meer mogelijk om deze gegevens te wijzigen, dus zorg dat je de juiste gegevens invult.