fbpx

Reizen op rekening ook bij Syntus en GVB

Consumenten bij Syntus en GVB kunnen binnenkort ook meedoen met de proef reizen op rekening. De proef startte eerder dit jaar bij de RET. Volgens OV-Magazine kan vanaf 1 oktober iedereen bij de Rotterdamse vervoerder achteraf gaan betalen.

Bij de proef Achteraf Betalen voor Consumenten (ABC) – zoals de proef formeel heet – reizen reizigers niet op saldo, maar op factuur. Aan het einde van de maand stuurt Trans Link Systems – het bedrijf achter de OV-chipkaart – een factuur, die automatisch geincasseerd wordt. Het is voor reizigers mogelijk om meerdere OV-chipkaart op één factuur te laten zetten.

De proef ging in het voorjaar van start bij de Rotterdamse streekvervoerder RET. Daar reageerden testreizigers erg enthousiast. Eerder in september kon de RET tegenover Treinreiziger.nl nog niet bevestigen of de vervoerder reizen op rekening gaat invoeren. Het bedrijf wees toen nog op een evaluatie die deze maand wordt gehouden. Maar volgens OV-Magazine heeft het bedrijf inmiddels een besluit genomen: alle klanten kunnen vanaf  woensdag (1 oktober) achteraf de rekening van al hun Rotterdamse bus-, tram- en metroreizen krijgen.

Amsterdamse reizigers bij het GVB en reizigers van Syntus – onder andere actief in Twente en Gelderland – kunnen in oktober ook achteraf gaan betalen. "Het klopt dat we met GVB en Syntus werken aan het uitbreiden van de ABC-pilot. De exacte datum in oktober waarop dat gerealiseerd zal zijn, is nog onbekend. "We werken daar aan", reageert TLS-woordvoerder John Strijker op vragen van Treinreiziger.nl. Testreizigers kunnen zich straks aanmelden via www.abcinhetov.nl.