fbpx

Reizen per City NightLine

Onder de naam City Night Line rijden er tot december 2016 luxe nachttreinen. Vanuit Nederland rijdt er een City Night Line naar Zürich en München. De verbindingen naar Kopenhagen en Praag zijn helaas al gestopt. In december 2016 zullen ook de verbindingen Amsterdam – München / Zürich stoppen.

CityNightLine Bestemmingen
De CityNightLine rijdt tot december 2016 dagelijks naar Zürich en München. Onderweg stopt de trein naar Zwitserland onder andere in Freiburg en Basel, de trein naar München stopt onderweg ook een aantal keer. Bijvoorbeeld in Stuttgart. 

Met overstap
De City Night Line Amsterdam – Praag is helaas ingekort, en vertrekt nu vanuit Duitsland. Je kunt met de ICE vanuit Amsterdam naar Duisburg overstappen, en daar instappen op de City Night Line naar Praag. Dit geldt ook voor de nachttrein naar Warschau. De nachtverbinding naar Kopenhagen is volledig verdwenen. Per december 2016 stoppen alle nachttreinen van DB. De nachttrein Düsseldorf – Wenen rijdt onder de vlag van ÖBB en zal blijven bestaan, de verwachting is ook dat de nachtverbinding naar Warschau vanuit Duitsland blijft bestaan. Wat er gaat gebeuren met de nachttrein naar Praag is bij ons onbekend.

Nachtbus
In elk geval is duidelijk dat Flixbus inspeelt op het verdwijnen van City Night Line. Zo rijden er nu dagelijks rechtstreekse bussen vanuit Amsterdam naar Kopenhagen, München en Praag en zijn er plannen voor een verbinding naar Zwitserland. De bussen hebben helaas echter geen bedden, wel bieden de stoelen een goed comfort en is de beenruimte in het algemeen goed.

Aan boord van de nachttrein
In de CityNightLine zijn er ligrijtuigen en slaaprijtuigen. Slaaprijtuigen zijn extra luxe, u kunt het zien als eerste klas liggen. Ligrijtuigen zijn ook comfortabel, maar niet zo comfortabel als een slaaprijtuig of een echt bed. U kunt ligrijtuigen zien als tweede klas slapen. In een slaaprijtuig heeft u altijd per cabine een eigen wastafel, heeft u een comfortabel bed en krijgt u een flesje water. In een ligrijtuig heeft u geen eigen wastafel, maar in ieder rijtuig zit wel een wastafel. Verder kunt u uiteraard in een ligrijtuig wel gewoon liggen. Er zijn 4 en 6 persoons cabines. In een 6 persoons cabine ligt u met 3 mensen boven elkaar. U heeft niet heel veel ruimte. Een vier persoons cabine is comfortabeler.

Slaapstoelen

Ligrijtuig

Slaaprijtuig

Veel nachttreinen van CityNightLine hebben een speciale plaats voor fietsen. Vaak is er ook een restauratierijtuig aanwezig.

Downloads & Links:

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jaap
5 jaren geleden

Deze trein rijdt al jaren niet meer. Misschien tijd om deze pagina offline te halen?