fbpx
Foto Pia Jansingh

Reiziger kan taxikosten declareren bij NS

Reizigers die door de winterse omstandigheden een taxi hebben moeten nemen of de trein hebben moeten inruilen voor de auto, kunnen hun onkosten declareren bij de NS Klantenservice. Dat meldt het spoorbedrijf zondag op haar website. 

Ook kunnen reizigers een beroep doen op de regeling Geld terug bij Vertraging. Dat geldt ook voor vertraging die ontstaat door de aangepaste dienstregeling. Alhoewel de Nederlandse Spoorwegen bij extreme weersomstandigheden een beroep kan doen op overmacht, zal de NS dat niet doen.

Declareren
NS.nl meldt: "Hebben wij u niet naar uw bestemming kunnen brengen, dan vergoedt NS de kosten die u gemaakt heeft om daar toch te kunnen komen. Heeft u een taxi genomen, dan kunt u de bon bij NS declareren. Indien u met de auto bent opgehaald, dan vergoedt NS € 0,19 per kilometer".

Schriftelijk
Reizigers kunnen uitsluitend schriftelijk een declaratie indienen. Daarbij moet aangegeven worden wanneer men had willen reizen (tijdstip, datum en traject) en de wijze van alternatief vervoer. Reizigers kunnen hun declaratie indienen bij NS Klantenservice,Postbus 2372 ,3500 GJ Utrecht. 

Verlenging geldigheid Dagkaarten Kruidvat
Vanwege de problemen op het spoor kunnen reizigers ook de komende weken Kruidvat dagkaarten gebruiken. "Uw Dagkaart is nu ook geldig in de weekenden van 11 en 12 februari, 18 en 19 februari en 25 en 26 februari 2012, bij NS en bij de overige regionale vervoerders" zo meldt het spoorbedrijf. 

(c) Pia Jansingh