fbpx

Reizigersorganisaties staan achter NS-directeur Timo Huges

Reizigersorganisaties Rover en Maatschappij Voor Beter OV staan volledig achter NS-directeur Timo Huges. Beide organisaties zijn woest op vakbond FNV, die het vertrouwen in de directeur heeft opgezegd. 

FNV heeft het vertrouwen in de directeur opgezegd omdat de ov-concessie Limburg door frauduleus handelen aan NS voorbij gaat. Rover-voorzitter Arriën Kruyt vindt het "volslagen absurd" en "heel slecht" dat de grootste vakbond het vertrouwen in Timo Huges heeft opgezegd. Kruyt is juist heel lovend over de directeur van de Nederlandse Spoorwegen. De organisatie staat ook achter de gunning van de Limburgse concessie aan Arriva. "Arriva heeft bewezen regionaal spoorvervoer en busvervoer goed te kunnen verzorgen." 

Ook Rikus Spithorst van Maatschappij Voor Beter OV vindt de kritiek van FNV onterecht. "Huges is met betrekking tot de ontdekte aanbestedingsfraude bij dochtermaatschappij Qbuzz/Abellio adequaat opgetreden: tegen de verantwoordelijken zijn per direct passende maatregelen genomen, hij heeft het boetekleed aangetrokken en de gevolgen geaccepteerd," zegt Spithorst. Hij vindt het onterecht dat het vertrouwen in Huges nu wordt opgezegd.

Spithorst denkt dat het afbranden van de topman van de NS hoort bij de strategie van de vakbond. "Immers, op dit moment zijn ook de CAO-onderhandelingen bij de NS gaande. Daarbij zet de FNV alles op alles om de goudgerande arbeidsvoorwaarden van het personeel veilig te stellen. Het afbranden van de topman van de NS past blijkbaar in de strategie van de FNV."

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *