fbpx

Reserveer Spoorboekje 2020

Vanaf half december is het papieren spoorboekje van Treinreiziger.nl en Rover weer te koop. Het spoorboekje bevat de dienstregeling van 2020 van NS, Arriva, Keolis en Connexxion (inclusief Breng en Blauwnet). Het is het tiende boekje dat de organisaties samen op de markt brengen: zeven jaar het volledige spoorboekje en daarnaast drie edities met alleen intercitytreintijden.

Meer treinen, snellere Sprinters

Op zondag 15 december gaat dienstregeling 2020 in op het spoor. Door de komst van snellere Sprinters en het nauwkeuriger plannen van de dienstregeling wijzigen veel vertrektijden. Er komen extra Intercity’s tussen Utrecht Centraal en Amersfoort. In de spits komen er extra Sneltreinen tussen Emmen en Coevorden en extra Sprinters tussen Harderwijk en Amersfoort.

Sprinter Leeuwarden – Meppel

In Friesland wijzigt de dienstregeling van de Sprinter Leeuwarden – Meppel. Dat heeft gevolgen voor de aansluitingen. De trein krijgt in Meppel een goede aansluiting op de intercity naar de Zwolle en verder. Daardoor wordt de reistijd richting de Randstad verkort. Tegelijkertijd gaat de aansluiting in Meppel richting Assen erop achteruit. Ook de Arriva treinen zullen minder goed gaan aansluiten op de Sprinter.

Papieren spoorboekje

Sinds 2010 is NS gestopt met de uitgave van het papieren spoorboekje. In 2013 zijn Treinreiziger.nl en Rover gestart met de jaarlijkse verkoop van het boekje. Net als voorgaande jaren zal het spoorboekje vanaf begin december te koop zijn voor €9,95 via de AKO boekwinkels op het station.

Treinwebshop

Op Treinwebshop.nl – onderdeel van Treinreiziger.nl – kan het spoorboekje 2020 al gereserveerd worden. Zodra het boekje half december van de drukker komt, wordt het opgestuurd. Voor de verzendkosten wordt € 2,95 in rekening gebracht.

Rover-leden

Leden van Rover kunnen het spoorboekje met korting bestellen. De leden krijgen binnenkort een kortingsbon thuisgestuurd, welke ingewisseld kan worden bij de AKO. Online is het spoorboekje voor Rover-leden te koop via Rover.nl.

0 0 stemmen
Artikel waardering
7 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rhido
4 jaren geleden

Zit mogelijk toch wel een addertje onder het gras. In de zomermaanden vervallen de IC stops te Nijkerk en Harderwijk. Waardoor er in Amersfoort geen snelle aansluitingen zijn naar de Randstad zoals naar Rotterdam, Den Haag, Schiphol/Amsterdam. Dat is vooral lastig in de spits.

Rob
4 jaren geleden

De dienstregeling van Qbuzz zit er niet bij in?

The Read Shop Vermeer
4 jaren geleden

Kan ik als boekhandel ook dit spoorboekje bestellen ?

Anoniem
4 jaren geleden

Beste mensen

In het spoorboekje 2020 ontbreekt het Amstelstation in Amsterdam bij 14a en b, terwijl de trein van Amsterdam Centraal naar Nijmegen daar toch echt stopt.

mvg
Marius van Maanen

putman cramer
2 jaren geleden

Langeveen, do 02 – 12 – 21

Beste…

gaarne bestel ik langs deze weg het spoorboekje 2022.
Kan dat..? Factuur zit er zeker wel bij..?
groet erik pc
Steenstraat 23 7679 TN LANGEVEEN