fbpx

RET-conducteur ziekenhuis in geschopt

31 okt 2012 0:06

Een conducteur van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET is dinsdagavond in de Maasstad door drie mannen een ziekenhuis in geschopt en geslagen. Het slachtoffer liep onder meer een snee boven zijn linkeroog op, meldt de politie.

De mishandeling vond plaats in tramlijn 2 ter hoogte van de halte aan de Groene Tuin. De conducteur had de mannen herhaaldelijk gevraagd de muziek uit te zetten die zij met hun mobiele telefoons afspeelden. Het drietal weigerde dat echter en begon de conducteur lastig te vallen. De RET-medewerker vroeg daarop de trambestuurder de meldkamer van het vervoersbedrijf te vragen versterking te sturen.

Slachtofferhulp
Bij de tramhalte aan de Groene Tuin stapten de drie mannen op de conducteur af en bedreigden, schopten en sloegen hem. De daders vluchtten vervolgens uit de tram. De conducteur krijgt slachtofferhulp aangeboden.

OV-verbod
Lijn 2 is in Rotterdam een beruchte tramlijn. Om die reden werd het OV-verbod in 2008 als eerste in Nederland geïntroduceerd op deze tramlijn. De directe aanleiding om het OV-verbod destijds in te voeren was groepsintimidatie en groepsgeweld op tramlijn 2. Volgens de RET is het aantal onacceptabele misdragingen sindsdien op de lijn wel afgenomen. Helaas is vandaag gebleken dat er desondanks geweldsincidenten blijven.

NS-conducteur
Overigens is dit het tweede geweldsincident in korte tijd. Bij NS werd dit weekend een conducteur bewusteloos geslagen. Dat gebeurde door een zwartrijder die eerder die avond door betreffende conducteur uit de trein was gezet.

Extra geld
Minister Schultz heeft overigens recent extra geld vrij gemaakt om een proef met scherper toezicht in het Openbaar Vervoer te verlengen. Daarmee zijn de komende zes maanden zestig veiligheidsmedewerkers verzekerd van hun baan. Wel waarschuwt ze dat het de laatste keer is dat ze geld steekt in het project. "Wat mijn betrokkenheid betreft gaat het nu nadrukkelijk om een laatste financiële bijdrage aan deze pilot."

(c) Novum / Treinreiziger.nl