fbpx
Archieffoto

RET start uitrol wifi in tram en metro

29 jan 2015 9:06

Donderdag is de Rotterdamse stadsvervoerder RET gestart met het aanbieden van gratis wifi in tram en metro. Op metrolijn E (Den Haag C – Rotterdam C – Slinge) rijden vanaf vandaag de eerste twee wifimetro’s rond. Ook de eerste wifitram rijdt vanaf donderdag door de regio Rotterdam.

Aankomende zomer zijn alle 113 trams en 145 metro’s voorzien van wifi. Hiermee is de RET de eerste stadsvervoerder in Europa die haar hele vloot van gratis wifi voorziet. De RET wil het reizen met het openbaar vervoer daarmee nog prettiger maken. De 256 bussen zijn in 2012 al voorzien van gratis wifi. 

Alhoewel alle voertuigen straks beschikken over wifi, kan de reiziger straks nog niet overal gebruik maken van internet. "Nog niet overal ondergronds kunnen we wifi aanbieden. Om ook onder de grond gebruik te kunnen maken wifi, is de RET afhankelijk van de telecomproviders. Zij werken aan het aanleggen van een ondergronds 3G- en 4G- netwerk dat op een later moment wordt opgeleverd", legt een woordvoerder uit. 

Eerder werd er al wifi aangeleged op station Beurs, gelegen in het centrum van Rotterdam. Tijdens een proef maakten dagelijks zo’n 5.000 reizigers gebruik van deze service, een enkele keer zelfs met 1.000 tegelijk. In de zomer van 2015 worden ook de stations Rotterdam Centraal, Zuidplein, Blaak, Kralingse Zoom, Schiedam Centrum, Dijkzigt, Wilhelminaplein, Capelsebrug, Spijkenisse Centrum en Coolhaven voorzien van gratis wifi.