fbpx

RET weigert hulp NS bij pinpasfraude

Regionale vervoersbedrijven lopen achter in de strijd tegen het skimmen. Terwijl de Nederlandse Spoorwegen een veilige pasinvoer heeft ontwikkeld, hebben de regionale vervoerders nog wel last van skimmers. De RET vindt de veilige pasinvoer van NS niet nodig. Dat meldt dagblad Sp!ts.

De NS zeggen dat sinds de kaartjesautomaten van een ’veilige pasinvoer’ zijn voorzien, er bij de NS niet meer is geskimd. Het spoorbedrijf heeft aangeboden de uitvinding van de pasinvoer met andere bedrijven in Nederland te delen, vertelt een NS-woordvoerder tegenover dagblad Sp!ts, maar op dat aanbod is niet gereageerd. De fraudeurs slaan bij de NS nu niet meer toe, terwijl bij het GVB vorige week nog twee oplaadautomaten voor de OV-chipkaart werden geskimd.

Reizigersvereniging ROVER vindt het onbegrijpk dat de vervoersbedrijven niet meteen de methode van de veilige pasinvoer hebben overgenomen. Daar denkt de Rotterdamse vervoerder RET heel anders over. „Wij hebben goed cameratoezicht en personeel dat de automaten regelmatig controleert. Dat is voor ons voldoende”, meldt een woordvoerster in de Sp!ts.