fbpx

Rover: We boeken resultaten

22 okt 2013 11:48

Reizigersvereniging Rover heeft naar eigen zeggen de afgelopen periode een positief verschil gemaakt voor de reiziger. Zo keert de Benelux terug, worden overvolle treinen aangepakt en wordt de dienstregeling minder snel uitgedund, zegt Rover-voorzitter Arriën Kruyt.

"Rover heeft van oudsher de naam kritisch en soms te zuur te zijn over het openbaar vervoer. De opgave voor Rover is om resultaten te behalen. De afgelopen periode ging dat goed" schrijft de voorman van de reizigersvereniging in een blog.

Kruyt wijst erop dat de staatssecretaris, door het Rover-meldpunt ´overvolle treinen´, nu in actie komt. "Ook het voorbijrijden van stations om vertragingen te beperken wordt door de Staatssecretaris afgewezen", schrijft Kruyt.

Rover reageerde overwegend positief op het HSL-plan van NS. "Samen met onze Belgische collega’s van TreinTramBus hebben we gestreden voor het behoud van de Beneluxtrein. Na het debacle met de treinen van AnsaldoBreda, is het ons gelukt de Beneluxtrein terug te krijgen". 

Kruyt zegt dat de vereniging nog niet alles heeft bereikt, maar wel duidelijk een verschil heeft gemaakt. Volgens de voorman kan de vereniging meer bereiken als meer mensen lid worden. Rover kampt echter met teruglopende leden aantallen.