fbpx

RvC-lid GVB stapt op na fraude onderzoek

11 jun 2012 10:07

Jan Westerhoud, lid van de raad van commissarissen van het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB, is opgestapt. Dat heeft het bedrijf zondag bekendgemaakt. Westerhoud vertrekt na negatieve berichtgeving over fraude binnen het GVB.

Hij vindt dat het ´zuiverder´ is om anderen daarop het antwoord te laten geven omdat hij langdurig voor het bedrijf heeft gewerkt.

Miljoenenfraude
Eind maart schreef De Telegraaf dat bij het GVB voor miljoenen euro´s aan fraude is gepleegd, vooral rond de invoering van de OV-chipkaart. De top zou daarvan op de hoogte zijn geweest. De directie heeft alle aantijgingen ontkent. Een onderzoek naar de fraude is vorige week afgerond. De conclusies worden momenteel met de gemeente Amsterdam, die honderd procent van de aandelen van het bedrijf bezit, besproken.

Salaris
De omstreden directieleden blijken in 2011 een salaris te hebben gekregen van 240.000 euro, dat is aanzienlijk boven de Balkenende-norm van 193.000 euro. Het salaris is boven de Balkenende-norm gekomen nadat de directeuren zichzelf een opslag hadden gegeven van 51.000 euro. De Raad van Commissarissen heeft het salaris vervolgens goedgekeurd.

Onacceptabel
De gemeente Amsterdam noemt de verhoging onacceptabel. "We hebben dit eind mei direct bij de Raad van Commissarissen teruggelegd en verwachten van hen nu een alternatief", zegt een woordvoerder van het college van Amsterdam in de krant.

(c) Novum / Treinreiziger.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *