fbpx

Seinstoring spoorviaduct Delft houdt aan

De seinstoring op het spoorviaduct in Delft houdt aan. Sinds maandag is het treinverkeer verstoord tussen Den Haag HS en Dordrecht, al zijn de gevolgen wel minder geworden.

Door de seinstoring kunnen de treinen vanaf Delft richting Den Haag met minder hoge snelheid vertrekken. Er kunnen ook twee treinen per uur minder rijden; de Intercity Amsterdam Centraal – Haarlem – Den Haag HS – Dordrecht rijdt niet tussen Den Haag HS en Dordrecht.

Bij het herstel in de nacht van maandag op dinsdag stuitte de aannemer op asbest op de storingslocatie, waardoor er niet verder kon worden gewerkt. Nadat de problemen daarmee opgelost waren, werd de volgende nacht een poging gedaan om de storing op te lossen, maar bij het opstarten van de treindienst kwam de storing weer terug.

ProRail heeft besloten niet overdag aan de storing te werken, om zo de andere acht treinen per uur tussen Den Haag en Dordrecht wel te kunnen laten rijden. Woensdagnacht gaat de aannemer weer verder met het verhelpen van de seinstoring.

In de nacht van woensdag op donderdag rijden er door regulier onderhoud altijd bussen in plaats van treinen tussen Den Haag HS, Delft en Rotterdam Centraal en worden de nachttreinen tussen Den Haag HS en Rotterdam Centraal omgeleid via Gouda.