fbpx

Ski-Trein: filevrij zonder winterbanden op wintersport

30 nov 2010 13:12

Vanaf vrijdag 18 december start het nieuwe wintersportseizoen. Op die dag vertrekken vanaf station Utrecht weer de Alpen Expres en De Ski-Trein van Euro-Express-Treincharter B.V.(EETC) richting de Alpensneeuw. Tot en met 11 maart kan er filevrij en zonder winterbanden ontspannen naar Oostenrijk en Italië worden gereden.

Vroeg boeken
Ook voor dit seizoen zal EETC iedere week met De Ski-Trein en de Alpen Expres vele honderden wintersporters.naar de sneeuw te vervoeren. “Omdat er in de Voorjaarsvakantie altijd erg veel mensen kiezen voor de trein, hebben wij in die weken extra capaciteit ingezet”, zegt René van der Klink, Commercieel Directeur van EETC. “Voor de meeste data zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, maar de treinen in het hoogseizoen lopen al aardig vol”, aldus Van der Klink.

Steeds meer belangstelling
Veel wintersporters zijn aangewezen op de vrije weken in februari om op wintersport vakantie te gaan. Daarom zijn de wegen dan vaak overvol en juist in deze periode vaak slecht begaanbaar. Dit doet veel vakantiegangers besluiten om te kiezen voor de meest relaxte manier van reizen naar de Alpenlanden: de wintertreinen van EETC. De comfortabele Alpen Expres en de eenvoudige maar doelmatige Ski-Trein zijn bij steeds meer mensen favoriet. Ski’s en andere bagage kunnen eenvoudig worden meegenomen in de trein. Geen beperking in kilo’s. Wat mee moet gaat mee.

Geen winterbanden nodig
In Duitsland zijn vanaf deze week de winterbanden weer verplicht. Wie dus met de auto naar de wintersportbestemmingen reist, is verplicht om winterbanden aan te schaffen. Met de Alpen Expres en De Ski-Trein van EETC is dat niet nodig. Vanaf Utrecht worden de vakantiegangers wekelijks naar vele bestemmingen in Oostenrijk en Italië gebracht, al dan niet met een aansluitende bustransfer. Ook is het mogelijk om op te stappen in Den Bosch en Venlo.

Foto: Kialna Photography