fbpx

Spoorboekje 2015 en jaarboek Spoorwegen 2015 beschikbaar

12 dec 2014 12:02

Voor treinliefhebbers is er goed nieuws: er verschijnen weer diverse nieuwe treinartikelen. Zo is het jaarboek Spoorwegen 2015 vanaf vandaag beschikbaar. Het 704 pagina´s dikke boek behandelt per land alle ontwikkelingen in Europa. Maandag verschijnt ook het Spoorboekje 2015 van de drukker, eveneens 704 pagina´s. 

Spoorwegen 2015
Onze redactie wacht ieder jaar met smacht op de nieuwe uitgave van Spoorwegen. In geen enkel ander boek worden de ontwikkelingen op spoor gebied zo compleet en uitgebreid omschreven. Belangrijke wijzigingen in de dienstregeling worden omschreven, net als veranderingen in de infrastructuur en uitbreidingen van het materieelpark. Spoorwegen 2015 is 24 pagina´s dikker dan vorig jaar en bevat ruim 700 foto´s. Ook is er een hoofdstuk over de ontwikkelingen bij de leasemaat­schappijen en bij de industrie-toeleveranciers. Verder komen winst en reizigersaantallen per maatschappij naar voren. Maar doordat Spoorwegen 2015 al in december verschijnt, ontbreken de cijfers over 2014. Het boek is voor 25,90 euro verkrijgbaar in onze webshop (gratis verzending). Vanaf maandag worden de bestellingen verstuurd. Zie Spoorwegen 2015 op Treinwebshop.nl.

Spoorboekje 2015
Rover en Treinreiziger.nl geven ook in 2015 weer het Spoorboekje uit. Dit keer één editie met alle Nederlandse treintijden, inclusief alle intercity-tabellen. Daarmee is het minispoorboekje overbodig geworden. Ook de internationale treinen die vanuit Nederland vertrekken zijn in het boekwerk opgenomen (uitgezonderd speciale seizoenstreinen, zoals de Ski-Thalys en de Autoslaaptrein). De treintijden worden aangeleverd door NS. Het spoorbedrijf heeft op ons verzoek bij een aantal tabellen een selectie stations toegevoegd, waardoor de belangrijkste doorgaande treinen gemakkelijker te volgen zijn. Het Spoorboekje 2015 kost 9,95 euro en is vanaf dinsdag in de loop van de dag ook verkrijgbaar bij alle AKO vestigingen en Bruna stationswinkels. Online wordt er bij een bestelling onder de 20 euro 1,95 euro portokosten in rekening gebracht. Boven de 20 euro – bijvoorbeeld in combinatie met het Europese spoorboekje – wordt het gratis thuisbezorgd. Rover-leden krijgen binnenkort een kortingsbon met 50% korting.

Spoorkaart 2015
Ook voor 2015 heeft Movin Vervoeradvies weer een spoorkaart gemaakt. De Spoorkaart 2015 is een lijnenkaart die alle treinen en stations van Nederland toont. Per station is te zien welke treinverbindingen er stoppen, en hoe vaak de treinen rijden. De kaart wordt sinds 2007 ieder jaar uit gegeven op initiatief van Movin Vervoeradvies, in samenwerking met Treinreiziger.nl. Op onze webshop is de Spoorkaart als A2 (60 x 42 cm) en als A1 (84 x 60 cm) poster beschikbaar. De A2-kaart is al verkrijgbaar vanaf 3,50 euro.

Spoorkaart 175 jaar spoor
Carto Studio heeft voor de viering van 175 jaar spoor een speciale spoorkaart gemaakt. Op deze kaart zijn niet alleen de huidige spoorlijnen en stations te zien, maar ook alle gesloten spoorlijnen en stations. De kaart is in dezelfde stijl als de spoorkaart van NS. Deze bijzondere editie is beschikbaar op A1-formaat en is in een beperkte oplage uitgekomen. Je kon de poster eerder al kopen tijdens de Spoorparade. Treinreiziger.nl heeft een restpartij van deze serie, dus op = op! Bestel de poster al voor 15,95 euro.

Binnenkort ook beschikbaar (begin januari):

  • Poster viering 175 jaar spoor
  • Poster regionale treinen in Nederland
  • Posterpakket 2015

Eerder verschenen: