fbpx

Spoorboekje ook in 2019 op papier

Ook de treintijden van 2019 zullen weer op papier verschijnen. Dat hebben Treinreiziger.nl en Rover bekend gemaakt. De twee organisaties geven sinds 2013 het papieren spoorboekje uit. Net als voorgaande jaren kost het papieren spoorboekje € 9,95. Online is het boekje via Treinwebshop al te reserveren, vanaf de eerste helft van december zal het boekje ook te koop zijn via de (AKO) boekwinkels op het station.

Veranderingen in 2019

De nieuwe dienstregeling gaat in per zondag 9 december. Per die datum wordt het treinaanbod tussen Amsterdam en Rotterdam uitgebreid. Verder zijn er tal van kleine aanpassingen. Bijvoorbeeld rond Schiphol krijgen sommige treinen een andere vertrektijd. Daarnaast gaan de intercity’s tussen Utrecht en Gouda beter verspreid rijden en hoeft de Sprinter Den Haag – Utrecht minder lang te wachten te Gouda Goverwelle en Woerden. Een andere verbetering is de introductie van een rechtstreekse trein tussen Maastricht en Aken. Dankzij deze nieuwe trein van Arriva hoeven reizigers tussen deze twee steden niet meer twee keer over te stappen.

Sinds 1917

Treinreiziger.nl en Rover hebben de afgelopen jaren meer dan 25.000 spoorboekjes verkocht. Alhoewel de vraag de afgelopen jaren afgenomen is, verwachten Treinreiziger.nl en Rover ook komend jaar weer enkele duizenden spoorboekjes te verkopen. In het spoorboekje zijn niet alleen de treintijden van NS opgenomen, maar ook van Arriva, Keolis en Connexxion (inclusief Breng en Blauwnet). Sinds 2010 is NS gestopt met de uitgave van het papieren spoorboekje. Het spoorbedrijf wijst erop dat gedurende het jaar het voor kan komen dat er kleine wijzigingen in de dienstregeling worden toegepast. Het eerste spoorboekje verscheen in 1917 en heette ‘officieele reisgids der Nederlandse Spoorwegen’. Daarvoor waren reizigers aangewezen op A4’tjes met treintijden op de stations.

 

7 gedachten aan “Spoorboekje ook in 2019 op papier”

 1. Jesper schreef:

  Ik vraag me alleen af waarom de spoorboekjes dan ook niet bij Primera en Bruna te koop worden aangeboden. Waarom alleen de AKO? Ik moet anders met de trein naar Hilversum of ik ben dan verzendkosten kwijt. Nee plaatsen zoals bijvoorbeeld Nieuw Vennep, Weesp zal wel geen Ako zijn helaas. Dan raadpleeg ik liever online of via de app.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Via de AKO hebben we een goede deal kunnen maken. Overige boekwinkels werken vaak via Centraal Boekhuis, dat is te duur. De app is natuurlijk ook actueler, dus niets mis mee.

 2. Jan schreef:

  Is er al drukker gevonden? Ik maak graag offerte

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Wellicht voor 2020. Ten Brink Meppel (ze heten nu anders) drukt deze editie en heeft diverse voorgaande edities gedrukt.

 3. Boutrus schreef:

  Er zijn nog veel mensen die digibeet zijn of geen PC of laptop hebben. Een spoorboekje willen ze wel hebben. Echter moeten ze het spoorboekje bij een AKO boekwinkel op het station kopen. Niet ieder groot station heeft een AKO boekwinkel. Voorbeeld: In Den Haag heeft station Hollandse Spoor een AKO boekwinkel. Den Haag Centraal heeft een Bruna winkel

 4. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

  Ze kunnen ook telefonisch besteld worden via 010-3417390. Meestal besteld de Bruna bij Den Haag ze ook, al hebben ze nog geen order geplaatst dit jaar. Bruna op Rotterdam Centraal is van de AKO en heeft ze ook. De overige Bruna winkels hebben ze niet.

 5. Geoffrey Hurst schreef:

  Good afternoon Hildebrand,
  Please can you supply 10 copies of the 2019 Spoorboekje?

Reacties zijn gesloten.