fbpx

Spoorboekje van de drukker

12 dec 2019 9:15

Vanaf vandaag kunnen treinreizigers bij de AKO het papieren spoorboekje van 2020 kopen. De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag (15 december).

736 pagina’s

Het spoorboekje wordt sinds 2013 uitgegeven door Treinreiziger.nl en Rover. In het boekwerk staan alle Nederlandse treintijden. Van NS tot Qbuzz en van Arriva tot Connexxion. Ook de in Nederland vertrekkende grensoverschrijdende treinen zijn in het 736 pagina’s dikke spoorboekje opgenomen.

Verkooppunten

Zoals afgelopen jaren wordt het spoorboekje ook dit jaar weer verkocht via de boekwinkels van AKO. De meeste winkels zullen het boekwerk donderdag geleverd krijgen. Ook de NVBS, de Haagse boekwinkel Douwes en het Fahrlancenter in Zwitserland verkopen het Spoorboekje 2020. Online is het boekje ook op verschillende plekken verkrijgbaar, onder andere via de Treinwebshop van Treinreiziger.nl.

NS spoorboekje

Het Spoorboekje is vooral populair bij ouderen en treinliefhebbers. NS is per dienstregeling 2011 gestopt met het uitgeven van het papieren spoorboekje. Wel publiceert het spoorbedrijf nog altijd digitaal de tabellen van het spoorboekje. Die worden enkele malen per jaar bijgewerkt.

4 gedachten aan “Spoorboekje van de drukker”

 1. Frans Eekhout schreef:

  Handig en soms sneller als de digitale versie omdat men vaak in één oogopslag diverse opties ziet die NS reisplanner niet aangeeft, omdat men daar de overstaptijd moet aangeven van 0 tot bijvoorbeeld 15 minuten. De uitkomst kan daardoor verschillen, ook als men via een andere route wilt reizen. In combinatie met de “updates” ook als post referentie is zo’n boekje best prettig.

 2. Maurice schreef:

  Helaas weer het jaarlijkse gelazer met niet kloppende regionale dienstregelingen op feestdagen. Blijft erg storend.

 3. jan schreef:

  wie drukt het treinreisboekje ?

 4. Pepijn Schut schreef:

  Nou, ik wacht eigenlijk op de spoorKAART! wanneer komt hij uit?

Reacties zijn gesloten.