fbpx

Spoorboekje weer te koop bij AKO

Het papieren spoorboekje van Treinreiziger.nl en Rover, met daarin de treindienstregeling voor 2017, is vanaf vrijdag te koop bij de AKO. Het is de vijfde keer dat Treinreiziger.nl en Rover een papieren spoorboekje uitgeven.

Het spoorboekje bevat de dienstregeling voor 2017 van alle vervoersbedrijven en handige informatie over onder meer NS-abonnementen, de OV-chipkaart en contactgegevens van treinbedrijven. De nieuwe dienstregeling gaat zondag 11 december van start en kent ingrijpende wijzigingen, waardoor er voor vrijwel iedere treinreiziger iets verandert. Er zijn dan ook al veel reizigers die om het spoorboekje hebben gevraagd. "Nog steeds hebben duizenden reizigers behoefte aan een papieren spoorboekje. Met name ouderen zonder internet zijn dolblij dat wij het boekje blijven uitgeven. Die voelen zich vaak vergeten," stelt initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl.

Dit jaar viert het papieren spoorboekje zijn vijfjarig jubileum. Nadat NS in 2010 stopte met het drukken van spoorboekjes, bliezen Treinreiziger.nl en Rover het papieren boekje in 2013 nieuw leven in. Eerst als minispoorboekje, later als compleet naslagwerk. Dat het spoorboekje in Nederland weer bestaat, is best bijzonder. In geen enkel andere land in Europa worden binnenlandse spoorboekjes uitgegeven door een niet-spoorwegmaatschappij.

Het spoorboekje is vanaf vandaag voor €9,95 te koop bij de AKO-boekwinkels. Ook is het te koop op AKO.nl