fbpx
Foto: Rob de Veld

Spoorbrug Amsterdam mogelijk nog tot 4 juli buiten dienst

25 jun 2012 12:37

De sinds vorige week maandag defecte spoorbrug bij Amsterdam, blijft waarschijnlijk voorlopig buiten dienst. Vanaf 4 juli zal de brug door een tijdelijke maatregel weer in dienst komen. ProRail heeft het bericht bevestigd.

Door betere aanpassingen wordt de hinder voor de reizigers echter minder. Zo gaat de Fyra vanaf dinsdag weer volledig rijden. Voor internationale treinen blijven er beperkingen gelden

Beperkingen vanaf 26 juni:

  • De Benelux uit Brussel blijft tot Schiphol rijden, richting België rijdt de Benelux wel vanaf Amsterdam.
  • CityNightLine en EuroNight vervallen tussen Amsterdam en Utrecht.
  • ICE 120 en 122 eindigen in Utrecht i.p.v. Amsterdam (geplande aankomsttijd Amsterdam 20:26u en 23:26u).
  • Incidenteel kan de Thalys uit Parijs worden opgeheven vanaf Schiphol. Vanuit Amsterdam richting Frankrijk rijdt de Thalys normaal.
  • Intercity Amsterdam – Schiphol – Den Haag HS – Rotterdam (1x per uur) rijdt niet tussen Schiphol en Amsterdam Centraal, maar tussen Schiphol en Amsterdam Zuid.

Communicatie
In de reiscommunicatiekanalen meldden ProRail en NS International maandagmiddag aanvankelijk nog niet de nieuwe prognose. Bij Deutsche Bahn was sneller met de aangepaste prognose. Inmiddels is de informatie ook op Teletekst en bij NS International aangepast.

Slijtage
De brug, Oosterdoksluis, stamt uit 1937. Doordat de brug al op leeftijd is, zijn materialen om de brug te maken moeilijk te verkrijgen. Nadat de brug in de nacht van 24 op 25 juni werd geopend, kon de brug niet meer in dienst komen. Tijdens het gebruik is er door de jaren heen slijtage opgetreden, waardoor de brug nu uit dienst genomen moest worden.

Na 4 juli
ProRail is nu tot 4 juli bezig om de spoorbrug tijdelijk te maken en daarmee weer treinverkeer erover mogelijk te maken. Als dat is afgerond zullen de onderdelen gereed worden gemaakt om de brug definitief te maken. Daarvoor zal dan een moment worden ingepland, zodat dit tijdens geplande werkzaamheden vervangen kan worden.

Foto: Moerdijkbrug, door Rob de Veld.