fbpx

Spoormarkt Nederland dwingt Strukton Rail tot aanpassingen

19 okt 2009 13:58

De huidige ontwikkelingen in de Nederlandse spoormarkt dwingen Strukton Rail tot aanpassingen van de organisatie, meldt Structon in een persbericht. Er komen 350 banen bij Structon in Nederland te vervallen. In Nederland heeft Strukton Rail ongeveer 2.400 medewerkers.

Strukton Rail ontwikkelt, installeert en onderhoudt railsystemen in Europa. Hieronder vallen spoor-, bovenleiding-, beveiliging- en energiesystemen, maar ook elektrotechnische systemen in railvoertuigen en informatie- en monitoringsystemen. Strukton Rail is gevestigd in Nederland, België, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Italië. In Nederland zijn er volgens het bedrijf nu aanpassingen nodig, dat ten kosten gaat van 350 banen.

"In de huidige spoormarkt in Nederland is de prijs bepalend", schrijft Structon. "De prijzen in de markt voor het groot onderhoud (spoorvernieuwingen) staan zwaar onder druk. Ook de nieuwe contracten voor het dagelijks onderhoud (PGO’s) kennen een laag prijsniveau. Dit noodzaakt Strukton Rail tot aanpassing van zijn organisatie en organisatiestructuur."
Naast dat er 350 banen verdwijen, zal Strukton Rail het aantal regio’s terugbrengen van vier naar twee. In heel het land zullen banen verdwijnen en in alle geledingen van de organisatie, van kantoorpersoneel tot uitvoerend personeel. De directie van Strukton Rail is in overleg met de OR en vakbonden.

De spoorinfrastructuur in Nederland is in de afgelopen vijf jaar sterk verbeterd. Strukton Rail heeft fors geïnvesteerd in mensen en middelen om maximaal en met een hoog kwaliteitsniveau bij te dragen aan deze verbetering. Strukton Rail maakt zich er zorgen over dat de kwaliteit ondergeschikt wordt aan de prijs.