fbpx

Spoorvakbond woest: conducteur neergestoken

03 feb 2016 23:35

De Vakbond voor Rijdend Personeel VVMC heeft woedend gereageerd op het incident in Landgraaf van woensdag waarbij een conducteur in zijn buik werd gestoken door een zwartrijder. De maat is vol voor de bond.

"Elke dag zijn er op en rond het spoor twee geweldsincidenten. En dat zijn dan nog alleen de zwaardere gevallen die gemeld worden bij de NS. Dit moet gewoon gestopt worden. Moeten er dan eerst doden vallen?´´, aldus Wim Eilert, leider van de VVMC.

De bond eist van NS en de overheid dat er per direct meer ondersteuning komt op de treinen en perrons. "De eerder aangekondigde maatregelen om geweld op het spoor tegen te gaan, zoals dubbele bemensing op treinen in de avonduren, zijn door NS en overheid nog steeds niet gerealiseerd.´´

Bij de ruzie tussen een zwartrijder en een conducteur in het Limburgse Landgraaf op de Euregiobahn werd de 48-jarige Duitse conducteur met een scherp voorwerp in zijn buik gestoken. Het slachtoffer werd met de ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maakte de politie bekend.

Agenten konden een verdachte, die in de worsteling ook gewond was geraakt, inrekenen op het station van Landgraaf. Hij had in de trein van Deutsche Bahn uit Heerlen richting Herzogenrath in Duitsland gezeten en kon geen kaartje tonen toen de conducteur daar om vroeg. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *