fbpx

Spoorwegmuseum platgebeld over treinkaartjes

09 jul 2014 10:05

Tientallen mensen hebben het Spoorwegmuseum in Utrecht benaderd om hun laatste papieren treinkaartje in te leveren. De telefoon staat roodgloeiend, laat een museumwoordvoerder woensdag weten.

Het Spoorwegmuseum maakte dinsdag bekend 250 euro te betalen voor het laatst verkochte papieren treinkaartje. Om 04.00 uur ging de laatste kaartautomaat over op het chipkaartsysteem. "Het lijkt erop dat we iemand hebben die precies om die tijd nog een ticket heeft weten te kopen", aldus de woordvoerder.

De komende dagen gaat het museum alle aanvragen goed bekijken. "We vragen de mensen eerst hun kaartjes op te sturen. Daarna gaan we inventariseren", licht de woordvoerder toe.

Het museum heeft dinsdag zelf een eerste- en tweedeklas ticket van Amsterdam naar Haarlem gekocht. "Dat was de eerste spoorweg van Nederland. We hopen nog het papieren kaartje van de eerste dag op die lijn te bemachtigen, maar we hebben in ieder geval een papieren ticket van de laatste dag dat we zo´n kaartje konden kopen."

Op de Heuvellandlijn in Limburg is het kopen van papieren treinkaartjes nog wel mogelijk. Het Spoorwegmuseum gaat daar binnenkort nog kaartjes halen. "Dat klinkt interessant. We gaan het met de conservator overleggen."

(c) Novum