fbpx

Staking Belgische spoorwegen (NMBS): woensdag 22 april

20 apr 2015 21:28

Het treinverkeer van en naar België komt woensdag 22 april door een staking geheel tot stilstand. Ook de Thalys naar Parijs kan woensdag niet rijden. Daarmee heeft de staking ook grote gevolgen voor het internationale treinverkeer.

Al vanaf dinsdagavond 21 april zal een aantal treinen uitvallen. De staking begint officieel om 22 uur. Tijdens de staking rijden alle TGV- en Eurostar-treinen niet tussen Lille en Brussel. Thalys valt in zijn geheel uit. Ook de Intercity Amsterdam – Brussel rijdt tijdens de staking niet. NS International had de verkoop van treinkaartjes voor 22 april al geruime tijd stopgezet.

De Belgische spoorwegen (NMBS) roept treinreizigers op om tijdens de staking niet de trein te nemen. "NMBS betreurt dat deze staking het reistraject en de privé- en beroepsplannen van haar klanten kan verstoren. NMBS zal er alles aan doen om haar klanten in real time en zo gedetailleerd mogelijk te informeren over het treinverkeer", reageert een woordvoerder van het bedrijf.

Overigens staakt woensdag waarschijnlijk ook een deel van de Duitse spoorwegen. Die staking zal tot en met donderdag duren.