fbpx

Staking bij HTM Den Haag op 3 juli

26 jun 2019 11:38

De medewerkers van HTM staken woensdag 3 juli van 6.00 tot 10.00 uur ’s ochtends. Trams en bussen rijden die ochtend niet of nauwelijks in Den Haag. Dat geldt ook voor de RandstadRail tussen Den Haag en Zoetermeer. FNV Stadsvervoer en CNV Vakmensen hadden een ultimatum aan de HTM gesteld, maar volgens de bonden is er geen goed bod voor een nieuwe CAO gekomen.

Eisen vakbonden

De medewerkers eisen een loonsverhoging, terugdringen van uitzendwerk, een lagere werkdruk en een regeling voor oudere werknemers. Eric Vermeulen, bestuurder FNV Stadsvervoer: “Staken doen we alleen als uiterste middel en als het echt niet anders kan. De grens is nu bereikt bij HTM, na maanden van onderhandelen biedt HTM veel te weinig loonsverhoging.”

Werkdruk

Sanne van der Meulen, onderhandelaar CNV Vakmensen: “De werkdruk is al langer een groot probleem. We willen dat HTM de signalen van werknemers serieus neemt. Dat kan door hen meer zeggenschap te geven over de roosters en ook meer lucht te geven in de roosters. Daarnaast moet HTM uitzendkrachten meer perspectief bieden en een flink aantal van hen in vaste dienst nemen.”

Overleg

De cao voor HTM is al in januari 2019 verlopen en geldt voor 2000 medewerkers. Al vanaf eind 2018 wordt er onderhandeld, maar de partijen hebben nog geen overeenkomst bereikt.

19 gedachten aan “Staking bij HTM Den Haag op 3 juli”

 1. F.c bakhuijs schreef:

  Ik vndt het zeer terecht dat ze gaan staken ik geef ze groot gelijk

  1. Roel schreef:

   Jij hoeft zeker niet met de tram!! Denk eens aan anderen!

   1. De Leeuw schreef:

    Zolang je zelf maar regelmatig je salarisverhoging krijgt hè.
    Ook de Bus- en Tramchauffeurs zijn geen slaven, maar mensen die en fatsoenlijk loon verdienen.
    En het is die dag goed weer, dus lekker fietsen ipv in een hete tram te zitten.

    1. Roel schreef:

     Wat een drogreden. Als de chauffeurs zo graag passagiers gratis laten reizen, laten ze dat dan ook doen!Ze willen nu gewoon een lekker vrij dagje ten koste van de reiziger!

    2. Eef Hartman schreef:

     > Zolang je zelf maar regelmatig je salarisverhoging krijgt hè.

     Ik krijg de rest van mijn leven geen salaris(verhoging) meer.
     Vermoedelijk moet ABP zelfs mijn pensioen verLAGEN.
     Maar ja, wij gepensioneerden hebben het drukmiddel van staking niet.

 2. Anoniem schreef:

  Daar bennen we lekker mee hoe gaan we nu naar school of werk rijd de taxi bus wel

 3. D.Kroes schreef:

  tja dat zal wel fietsen worden,als het naar niet regent

  1. Nettie schreef:

   Het gaat niet regenen hoor.

 4. Roel schreef:

  Het is werkelijk een schande! laat ze eens denken aan de passagiers, welk een nadeel zij hieraan ondervinden! Organiseer publieks vriendelijke acties en laat de klant niet de dupe worden!

 5. R. Teune schreef:

  Het alternatief voor staken is de reizigers gratis vervoeren. Dit is vele malen klantvriendelijker en treft de HTM veel harder.

  1. Philipp Fikenscher schreef:

   Juist

 6. De Leeuw schreef:

  Voor diegenen die om publieksvriendelijke acties vragen:
  Acties als gratis vervoer zijn in het verleden door de rechter verboden. Helaas is staken de enige door de rechter toegelaten actievorm.
  Het wordt dus tijd dat de wet zo wordt aangepast dat zaken als gratis vervoer wettelijk als actievorm zijn toegelaten.

  Chauffeurs bij HTM zouden zelf ook veel liever de passagiers gratis vervoeren dan het OV stil te leggen.

  1. Roel schreef:

   Dit is niet waar! Wat een drogreden. Als de chauffeurs zo graag passagiers gratis laten reizen, laten ze dat dan ook doen!Ze willen nu gewoon een lekker vrij dagje ten koste van de reiziger!

 7. Richard schreef:

  En wie zijn er weer de pineut
  Juist de reiziger.
  Denk daar eens aan!!!!!

 8. Didier schreef:

  Naarmate je vaker naar het stakingsmiddel grijpt, raak je meer en meer je goodwill kwijt. Dit soort acties leidt tot boosheid en onbegrip onder het publiek; hetzelfde publiek waarvan HTM’ers afhankelijk zijn voor de (mee)financiering van hun salarissen. FNV, bezint eer ge begint. Trouwens, waarom doet de RET (RandstadRail) eigenlijk hieraan mee terwijl ze part noch deel hebben aan dit conflict?

  1. Jeroen schreef:

   Wie zegt dat de RET meedoet? Ik neem aan dat het bericht het alleen over lijn 3 en 4 (naar Zoetermeer) heeft, de RET rijdt niet naar Zoetermeer.

 9. Pieter schreef:

  Nog een reden om het OV te vermijden.

 10. Marcel. schreef:

  Ik geef ze groot gelijk, wat mij betreft staken ze een week. Lekker goedkoop die uitzendkrachten, maar niet heus. De chauffeurs moeten maar afwachten of ze werk hebben en de HTM betaalt zich scheel aan het uitzendbureau, die lacht zich rot.
  De klant wordt er niet beter van.
  Ik pak graag de fiets om ze te helpen.

 11. de hond schreef:

  weer lekker makkelijk staken over de rug van de reiziger je kan ook anders staken door bijvoorbeeld mensen gratis te laten reizen die dag ze rijden nooit op tijd wissels bij leidschenveen al jaren kapot seinstoringen iedere dag en maar klagen ik moet ook door tot mijn 68e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *