fbpx

Staking Franse Spoorwegen duurt voort

De staking van de Franse spoorwegen die dinsdag 6 april begon, zal ook maandag 12 april voor overlast zorgen. Dat melden Franse media. Hoe lang de staking nog zal duren is onduidelijk. Thalys en Eurostar ondervinden geen hinder. Ook de meeste TGV´s uit Brussel rijden normaal.

Dit weekend valt de overlast van de staking mee. Tachtig tot negentig procent van de treinen rijdt. Maandag zal de overlast naar verwachting weer toenemen en vergelijkbaar zijn met het niveau van vrijdag. Naar verwachting zal maandag 57 procent van de TEOZ treinen rijden. Voor de TGV wordt minder hinder verwacht. Zo zullen de internationale TGV´s vrijwel allemaal rijden, en ook binnen Frankrijk zullen de meeste TGV´s rijden. Met name in het zuid-oosten van Frankrijk zorgt de staking voor problemen.

Actuele informatie
De Franse Spoorwegen geven via www.infolignes.com informatie over de gevolgen van de treindienst. 

Personeelsbestand
Het personeel van de Franse spoorwegen staakt vanwege protesten tegen de arbeidsomstandigheden en de daling van het personeelsbestand. Het is bij de SNCF al de derde staking van 2010. De staking wordt gesteund door de twee grootste spoorbonden (CGT en SUD-Rail).