fbpx

Staking SNCF extra ongelegen vanwege gesloten luchtruim

De Franse spoorwegen (SNCF) gaan dinsdag hun derde stakingsweek in. De afgelopen dagen was de staking extra ongelukkig, omdat juist veel mensen de trein willen nemen vanwege het gesloten luchtruim. Ondanks de staking rijden overigens de meeste treinen wel.

De staking begon op 6 april en heeft sindsdien voor de nodige ongemakken gezorgd. De grootste hinder lijkt achter de rug. Maandag zal naar verwachting negentig procent van de TGV´s rijden. De regionale TER treinen zullen voor tachtig procent rijden. De meeste kans op uitval van treinen doet zich voor bij Corail treinen, daarvan rijdt 68 procent. De verwachting is dat de staking niet lang meer zal duren. 

FC Barcelona
De combinatie van een gesloten luchtruim en een staking is extra vervelend. De voetballers van FC Barcelona hadden het vliegtuig willen inruilen voor de trein. Maar dat ging vanwege de staking niet door. Uiteindelijk zijn de voetballers per bus naar Italië gereisd, waar ze moeten spelen in de halve finales van de Champions League tegen Inter. 
Overigens zijn een aantal treinen die niet werden getroffen door de staking wel in capaciteit versterkt.

Thalys
Thalys naar Parijs en de Eurostar Londen – Parijs ondervind geen ginder van de staking.