fbpx

Start herstel spoor na ontsporen trein

(Novum) – De eerste herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen de stations Vleuten en Utrecht Terwijde gaan in de nacht van dinsdag op woensdag van start. Het reparatiewerk duurt vermoedelijk tot medio volgende week, maar vanaf woensdag rijden er al wel meer treinen. De kosten van het herstel worden geschat tussen de 2,5 en vijf miljoen euro. Dat heeft spoorbeheerder ProRail dinsdagavond bekendgemaakt.

Het spoor tussen de twee stations is sinds maandag onbruikbaar, nadat een goederentrein maandagochtend ontspoorde. Twee wagons van de trein raakten buiten de rails. Daardoor schoten stenen langs de rails alle kanten op. Het spoor raakte over een lengte van vijf kilometer zwaar beschadigd. Ook het naastgelegen spoor liep schade op.

In totaal zijn ongeveer zevenduizend betonnen dwarsliggers gebroken of zwaar beschadigd. Deze worden vanaf dinsdagavond verwijderd. Dit kan zo´n drie dagen duren, schat Prorail. Veel kabels die nodig zijn voor het besturen van seinen en wissels liepen eveneens schade op. Verder moeten onder meer bruggen en viaducten, waar grind ligt dat uit het spoor is gereden, worden schoongemaakt.

Vanaf woensdag rijden er weer meer treinen tussen Woerden en Utrecht. Maandag reden tussen Woerden en Utrecht geen treinen door de ontsporing. Dinsdag reden er slechts een paar treinen. Hoewel er vanaf woensdag meer treinen gaan rijden, moeten reizigers de komende dagen nog rekening houden met vertraging.

Foto: ProRail / Ronald Tilleman