fbpx
Foto: Stoom Stichting Nederland

Stoomtreindagen in Rotterdam: dit keer zonder pendelrit

06 okt 2017 11:48

Komend weekend organiseert Stoom Stichting Nederland (SSN) de traditionele stoomtreindagen. Normaal gesproken pendelt er tijdens het evenement ook een stoomtrein tussen Rotterdam en Gouda. Dat gaat deze keer echter niet door.

Oorzaak zijn werkzaamheden tussen Gouda en Woerden. Daardoor kan de locomotief niet in Gouda Goverwelle omlopen. Als oplossing had SSN bedacht om twee locomotieven in te zetten, waarmee de pendeltrein als trek-duwcombinatie zou rijden. “Helaas hebben we te horen gekregen dat de dienstregeling hiervoor is afgewezen,” legt de Stoom Stichting uit.

“We moeten ons dit weekend dus beperken tot activiteiten op ons terrein,” aldus de organisatie. “De 8811 en onze 01 1075 zullen wel onder stoom gebracht worden, en zijn het hele weekend in volle glorie te bewonderen.”

Ook zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zoals een Thomas de Stoomlocomotief speelhoek. Ook zijn er binnen het stoomdepot korte ritten, is er een stoombrandspuit en zijn er diverse kraampjes.

Het depot van SSN is zaterdag en zondag vanaf 9:30 uur geopend. Het depot is te vinden aan de Rolf Hartkoornweg 50 in Rotterdam. Omdat de pendelritten niet doorgaan, zijn de toegangsprijzen aangepast. Voor volwassenen wordt er nu 5 euro in rekening gebracht, en voor kinderen t/m 12 jaar 2,50.

1 gedachte aan “Stoomtreindagen in Rotterdam: dit keer zonder pendelrit”

  1. Jarno schreef:

    Voor het eerst sinds jaren dat de pendelritten niet door kunnen gaan.
    Kan het echt niet, veiligheidstechnisch of is het een kwestie van niet willen vraag ik mij af.
    Vorige week zaterdag kan treinstel 766 ook niet rijden naar de open dag van het Onderhoudsbedrijf in Maastricht, vanwege een wissel die handmatig omgezet moest worden op het rangeerterrein van Utrecht Centraal.

    Hoe dan ook, ga morgen zeker een kijkje nemen in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *