fbpx

Strippenkaart toch langer in Friesland

02 dec 2010 10:54

De strippenkaart verdwijnt toch niet per 23 december uit Friesland. Dat heeft Minister Schultz van Haegen vanavond na overleg met de provincie Friesland besloten. Het uitzetten van de strippenkaart wordt opgeschort. Reden: in Groningen en Drenthe kan er nog niet met de OV-chipkaart worden gereisd.

Schultz:’ Samen met Fryslân wil ik de toegankelijkheid van het Openbaar Vervoer in het Noorden waarborgen. Daarom houden we de strippenkaart tot er ook in Groningen en Drenthe gereisd kan worden met de OV chipkaart.’

Aan Friesland ligt het in elk geval niet, zegt gedeputeerde Piet Adema: ‘Fryslân is er klaar voor. Maar we staan ook voor de reizigers die tussen de provincies reizen. Zij moeten nu met OV chipkaart en strippenkaart reizen, dat willen we simpelweg niet.’

De Groningse en Drentse bussen die van en naar Fryslân rijden hebben na 23 december nog geen OV chipkaart apparatuur. Toen Friesland de aanvraag deed om de strippenkaart per 23 december uit te zetten, zouden Groningen en Drenthe in december starten met de invoering van de OV chipkaart. Hierdoor was reizen met de OV chipkaart in heel Noord-Nederland mogelijk geweest. Vorige week werd duidelijk dat Groningen en Drenthe vertraging opliepen.

Er was weliswaar een overgangsregeling bedacht, maar omdat er geen nieuwe datum is waarop Groningen en Drenthe ook de OV-Chipkaart kunnen gaan gebruiken, blijft de strippenkaart nog.