fbpx
Foto via Nationale Oldtimerdag

Superbus mag de weg op

15 mei 2012 11:20

 De zogenoemde Superbus van voormalig astronaut Wubbo Ockels is geschikt bevonden om op de weg te rijden. Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz (VVD) overhandigt het kenteken dinsdag aan de hoogleraar duurzame technologie aan de TU Delft.

Vervolgens maakt het futuristische voertuig een demonstratierit over vliegbasis Valkenburg. Met de uitgifte van het kenteken kan de Superbus de komende twee jaar de openbare weg op om het prototype te testen en verder te ontwikkelen. De bus reed tot nu toe test op testbanen.

De ´ov-innovatie´ kan ongeveer dertig passagiers over middellange afstanden vervoeren voor de prijs van een treinkaartje. Het voertuig heeft elektrische motoren die een cruisesnelheid van 250 kilometer per uur mogelijk maken.

Naast de TU en het ministerie is ook ov-bedrijf Connexxion bij het project betrokken. De ´aerodynamische superstreched limousine´ van vijftien meter lang, tweeënhalve meter breed en 1,70 meter hoog is ontwikkeld op basis van lucht- en ruimtevaarttechnieken en Formule 1-technologie.

(c) Novum

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Edwin
7 maanden geleden

Lijkt mij wel wat voor https://www.limousine.nl/ zo’n super limo

Edwin
7 maanden geleden

Lijkt mij wel wat voor https://www.limousine.nl/ zo’n super limo