fbpx

Syntus verliest concessie Achterhoek Rivierenland aan Arriva

22 dec 2009 19:43

Vanmiddag maakte de provincie Gelderland bekend dat Arriva de beste aanbieding had ingediend voor de aanbesteding Achterhoek-Rivierenland. Het betreft een zogenaamde multimodale concessie, dat wil zeggen met een bus- en treingedeelte. Op dit moment is de concessie in handen van vervoerder Syntus.

Het contract vangt aan per 12 december 2010 voor wat betreft het busgedeelte en per 9 december 2012 voor het treingedeelte. Het contract heeft een looptijd van 10 jaar en een optie voor nog eens 5 jaar. De totale contractwaarde over de looptijd van de concessie bedraagt ongeveer € 1 miljard.

Algemeen directeur van Arriva Nederland Anne Hettinga zegt hierover: “Dit is een geweldige opsteker voor de onderneming en voor de aandeelhouders. Het personeel, de commissarissen en de aandeelhouders zijn er, ondanks een aantal tegenslagen in de afgelopen jaren. Ik ben ervan overtuigd dat wij gedurende de contractperiode een geweldig product voor onze reizigers gaan leveren en daarmee bewijzen dat openbaar vervoer bij Arriva in goede handen is. Maar eerst gaan we vanmiddag een feestje bouwen want dat hebben onze medewerkers verdiend!”

Arriva verloor dit jaar in Noord-Nederland de concessie Groningen, Drenthe aan Qbuzz. Arriva is erg blij nu een andere concessie te kunnen binnenslepen. Syntus is daarentegen erg teleurgesteld. Syntus werd geprezen om haar model van goede aansluitingen. Met Syntus nam het aantal reizigers fors toe. Op het hoofdkantoor van Syntus hadden ze even voor kerst op beter nieuws gehoopt.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
2 jaren geleden

Wel zielig voor die Syntus mensen. Sterkte!