fbpx

Te weinig belangstelling voor gratis testrit Fyra Brussel

01 dec 2012 20:06

Vandaag – één week voor ingang van de nieuwe dienstregeling – wilde NS International voor het eerst een testrit maken met de Fyra van Amsterdam naar Brussel met reizigers. De NOS meldt echter dat deze testrit is afgeblazen wegens een gebrek aan belanstelling vanwege de Sinterklaasdrukte.

De NS had pendelaars op het traject uitgenodigd voor de testrit. Ze mochten gratis mee, maar dat mocht niet baten. Tot dusver is er wel regelmatig getest zonder reizigers.

Per zondag 9 december moet de Fyra Amsterdam – Brussel het stokje overnemen van de huidige benelux. Het ministerie van infrastructuur heeft echter nog geen toestemming gegeven voor de nieuwe dienst. Het is nog niet eerder gebeurd dat een week voor ingang van de nieuwe dienstregeling er nog steeds onduidelijkheid is. Doordat er nog geen toestemming is, kunnen er ook geen treintickets verkocht worden.

De nieuwe Fyra Amsterdam – Brussel heeft de afgelopen weken zeer veel kritiek gekregen. Treinreiziger.nl publiceerde in oktober de tarieven die gaan gelden voor de nieuwe trein. Sindsdien is er een lopende stroom aan negatieve publiciteit over de nieuwe trein. De vrees is dat de trein onbetaalbaar wordt en dat reizigers onvoldoende flexibiliteit krijgen.