fbpx

Thalys krijgt opnieuw facelift

De hogesnelheidstreinen van Thalys krijgen een opknapbeurt. De 26 roodkleurige treinstellen met ieder acht rijtuigen worden tot 2021 allemaal onder handen genomen. Het eerste gerenoveerde treinstel heeft inmiddels een rit gemaakt, liet het bedrijf maandag weten.

Tussen 2008-2009 kregen de treinen ook al een opknapbeurt. Toen werden de treinstellen voorzien van ERTMS en werden tegelijkertijd het interieur en het uiterlijk van de treinstellen aangepast. Het uiterlijk van de trein wordt nu opnieuw enigzins aangepast, net als het interieur. 

Elk treinstel wordt in Noord-Frankrijk volledig gedemonteerd voor reparaties en schoonmaak, goed voor 45.000 manuren per stuk. Thalys maakt van de "louter technische midliferenovatie" gebruik om de vloerbedekking en zetelhoezen te vervangen. Aan de buitenkant krijgen de treinen een nieuwe laklaag, waarbij iets andere accenten worden gelegd.

Thalys International verzorgt ritten tussen Amsterdam en Parijs, maar bijvoorbeeld ook van Brussel naar Keulen. Het bedrijf bestaat twintig jaar en is eigendom van de Franse, Belgische en Duitse spoorwegen. NS is een "strategische partner". NS heeft ook wel eens interesse getoond om aandeelhouder te worden, maar dat heeft tot nu toe tot niets geleid.

(c) ANP / Treinreiziger.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan Pasman
3 jaren geleden

Ik zou graag willen weten of het inderdaad mogelijk is fietsen mee te nemen bijv. naar Parijs. Zo ja, hoeveel fietsen maximaal?