fbpx

Thalys wegens werkzaamheden van en naar Duivendrecht

Zaterdag 17 en zondag 18 april rijdt de Thalys niet van en naar Amsterdam Centraal, maar van en naar Duivendrecht. Dit wegens werkzaamheden tussen Amsterdam en Schiphol. Behalve de afwijkende route, hebben sommige Thalys ritten een afwijkende samenstelling. Thalys zet namelijk bij vijf ritten twee Thalys treinstellen in, in plaats van één.

De verlende Thalys ritten hebben overigens niets met de werkzaamheden te maken. Een aantal Thalys ritten wordt versterkt omdat het luchtruim boven Nederland en België voorlopig gesloten is. Daardoor is de vraag naar treintickets zo explosief gestegen dat Thalys heeft besloten een aantal ritten te versterken. De versterkte ritten kunnen ruim 750 reizigers vervoeren, dubbel zo veel als normaal. Onder normale omstandigheden kiest zestig procent van de Nederlandse reizigers naar Parijs voor de trein. Dat percentage zal nu nog hoger liggen.

Amsterdam Zuid
De Thalys die normaal in Amsterdam Centraal begint, wijkt dit weekend uit naar Duivendrecht. De trein maakt vervolgens een extra stop te Amsterdam Zuid en rijdt vanaf Schiphol volgens het normale schema. Reizigers uit Amsterdam worden geadviseerd 30 minuten eerder op pad te gaan en te reizen via Duivendrecht.

Fyra
Behalve de Thalys, zal ook Fyra Duivendrecht en Amsterdam Zuid aan doen. Tot nu toe reed de Fyra niet in het weekend, maar vanwege de werkzaamheden rijdt Fyra nu wel. Reizigers die normaal vanuit Schiphol de Benelux nemen, kunnen nu per Fyra reizen. De Benelux rijdt namelijk via Haarlem en stopt niet te Schiphol.

Overzicht van de versterkte Thalys treinen:
9318 Schiphol – Parijs v. 8.31
9358 Schiphol – Parijs v. 18.31
9346 Schiphol – Brussel v. 15.31
9331 Parijs – Schiphol v. 12.25
9323 Brussel Zuid – Schiphol v. 11.50