Tijdelijk meer en langere treinen tussen Zwolle en Amersfoort

Het was de afgelopen periode flink behelpen tussen Zwolle en Amersfoort. Door eerdere kortsluiting op de Hanzelijn moeten reizigers naar Amsterdam en Schiphol nu omreizen via Amersfoort. Daardoor waren de treinen extra druk. NS zegt dit nu te gaan oplossen door de inzet van meer en langere treinen.

Omreizen via Amersfoort

Sinds begin september kunnen er geen treinen rijden tussen Zwolle en Lelystad. De infrastructuur is na kortsluiting dusdanig beschadigd dat er zeker tot half december geen treinen kunnen rijden. Sindsdien kregen doorgaande reizigers naar Amsterdam, Schiphol en Den Haag het advies om via Amersfoort te reizen. De materieelinzet was daar echter niet op aangepast.

Rover ontving mede daardoor een fors aantal klachten over volle treinen van en naar Zwolle. Een woordvoerder van NS vertelde eerder tegenover lokale media dat treinen verlengen soms lastig was, doordat niet alle perrons lang genoeg zouden zijn. Er reden echter vrijwel geen treinen op maximale lengte op het traject.

Extra treinen vanaf 10 oktober

Vanaf 3 oktober gaat NS nu langere treinen inzetten tussen Zwolle en Amersfoort. Bovendien laat de spoorwegmaatschappij vanaf 10 oktober vier in plaats van twee intercity’s per uur rijden tussen de twee steden. De twee extra treinen zullen waarschijnlijk uit een enkel dubbeldek treinstel bestaan en te Amersfoort aansluiting geven op de intercity richting Amsterdam.

Vervangende bussen

Als alternatief voor de trein rijden er bussen tussen Lelystad Centrum en Dronten. Helaas zijn er enkele dagen geweest waarbij NS niet over voldoende bussen beschikte, waardoor reizigers uren moesten wachten op vervangend vervoer.

Rover heeft NS gevraagd het vervangende busvervoer tussen Dronten en Lelystad te verbeteren. Reizigers moeten erop kunnen rekenen dat de in de reisplanner opgenomen bussen ook echt rijden. Dat is nu niet altijd het geval, aldus de reizigersvereniging.

Dienstregeling

Rover zegt verder blij te zijn dat er extra en langere treinen gaan rijden tussen Zwolle en Amersfoort. De reizigersorganisatie hoopt dat de dienstregeling nog verder wordt verbeterd door bijvoorbeeld de extra treinen te koppelen aan bestaande intercity’s. Reizigers zouden dan geen extra overstap meer hoeven te maken.

Zeven kilometer schade

Het treinverkeer tussen Lelystad en Dronten ligt voorlopig stil als gevolg van de stroomstoring in Flevoland, begin september. ProRail meldde vorige week dat over een traject van zeven kilometer onder meer de bovenleiding, kabels, seinen en relaiskasten moeten worden vervangen. De kosten daarvan lopen in de miljoenen.

(c) ANP / Treinreiziger.nl

This post was last modified on 11 december 2022 13:53

Share

Recent Posts

Nog tot begin juni geen treinen tussen Maastricht en Luik door noodweer

De herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Luik na de zware regenval van vorige…

3 dagen terug

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

1 week terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

2 weken terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

2 weken terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

2 weken terug

NS doet oproep aan internationale reizigers: stem op Joost Klein

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland deze week op het Eurovisie Songfestival en met zijn hitsong Europapa…

2 weken terug