fbpx

Tijdschrift “Op de Rails” voor treinliefhebbers tijdelijk gratis digitaal

20 apr 2020 13:59

Treinliefhebbers kunnen tijdelijk gratis het maandblad Op de Rails digitaal ontvangen. Dat heeft de NVBS, de vereniging van spoorliefhebbers, maandag bekendgemaakt.

Extra ontspanning

“Nu veel mensen meer thuis zijn en/of werken, is extra ontspanning welkom”, zegt Hans Dominicus namens het hoofdbestuur van de NVBS. Het blad “Op de Rails” is het maandblad van de vereniging, met in elk nummer 48 pagina’s vol aan informatie. Het blad staat bekend om zijn gedetailleerde artikelen.

Wie zich op deze pagina aanmeldt, krijgt het blad tot eind juli gratis digitaal toegestuurd. Afhankelijk van de aanmelddatum gaat het tot vier nummers van het maandblad. Na eind juli zullen de gratis lezers een aanbieding krijgen om lid te worden. Normaal gesproken kost het lidmaatschap 60 euro per jaar (uitgezonderd jongeren t/m 24 jaar, die betalen 31 euro).
“Het hoofddoel van deze actie is echter niet nieuwe leden winnen. Het draait echt om een geste te bieden aan de mensen die nu veel meer thuis zijn. Dat het meer leden oplevert is bijvangst”, zegt Dominicus.

4500 leden

Het blad verschijnt normaal gesproken alleen digitaal voor de circa honderd buitenlandse leden van de NVBS. Circa 4500 leden krijgen “Op de Rails” maandelijks op papier thuis gestuurd. Voor veel leden is het maandblad de belangrijkste reden van hun lidmaatschap. “We zien dat het fysieke blad een sterke binder is voor onze leden”, vertelt Dominicus.

Inmiddels hebben al 200 mensen zich aangemeld voor de actie. “Ik schat dat circa duizend mensen zich zullen aanmelden voor deze actie, maar ik weet het ook niet. Het is de eerste keer dat we zoiets doen.”

10 gedachten aan “Tijdschrift “Op de Rails” voor treinliefhebbers tijdelijk gratis digitaal”

 1. CB schreef:

  Kijk, dit zijn nou eens aanbiedingen waar we vrolijk van worden. Good job, guys! 💪

 2. Arjan Krabbenbos schreef:

  Ik ben al jaren lid van de NVBS en krijg dit maandblad iedere maand in de bus.
  Spoorgroep Luxemburg kent ook een fraai magazine, Dit heet Spoorgroep Luxemburg Periodiek en is een kwartaalblad. Dit SLP-tijdschrift is ook te vinden bij NVBS Centraal bij station Amersfoort Centraal. Deze is tijdelijk gesloten tot juni 2020 in verband met de maatregelen van het huidige Corona Virus. Maar is zeker de moeite waard om het te bekijken en er in te lezen!
  Spoorgroep Luxemburg heeft ook een eigen website: spoor.gl@outlook,com Bij de NVBS is de website nvbs,com
  Beiden zijn zeer aan te bevelen!
  Ook bij de Spoorgroep Luxemburg ben ik al jaren trouw lid!

  1. Eef Hartman schreef:

   > Ik ben al jaren lid van de NVBS en krijg dit maandblad iedere maand in de bus.

   Ik ook en heb ook diverse excursies gemaakt die door hen waren georganiseerd. Helaas vervallen die nu dus ook, evenals de regionale bijeenkomsten.
   Zo had ik oa voor de Koningsdag rit, komende 27 april, ingeschreven (en heb mijn geld keurig teruggekregen).

 3. Bernard schreef:

  Ik heb het ook even op Pepper gezet, dus als het opeens hard gaat met de inschrijvingen dan weet je hoe het komt 🙂 https://nl.pepper.com/aanbiedingen/voor-treinliefhebbers-ontvang-het-blad-op-de-rails-tijdelijk-gratis-digitaal-142536

 4. treingraag schreef:

  Reizen met de Trein is ook online van Nick van Rookhuizen en Kirsten Spooren (..)

 5. Arjan Krabbenbos schreef:

  Spoorgroep Luxemburg is een railhobby istenclub met ook hun eigen tijdschrift. Dit magazine heet Spoorgroep Luxemburg Periodiek en is een kwartaalblad. Dit tijdschrift is ook te vinden bij NVBS Centraal bij NS Station Amersfoort Centraal. Hun website is aan het vernieuwen, maar het SLP tijdschrift is al enorm verbeterd. Het mooie drie maandelijkse tijdschrift met OV Nieuws in en rond Luxemburg afgewisseld met fraaie kleuren en zwart-wit foto s. De website van deze club is: Spoor.gl@hotmail.com Iedereen is welkom om lid te worden!

 6. Nico Goossens schreef:

  Niste het blad al in de trein
  , ik dacht hij bestaat niet meer.

 7. G.C.van Straaten schreef:

  De NVBS geeft ook al enkele jaren elke maand een gratis digitale nieuwsbrief uit, NVBS Actueel geheten.
  Gratis aanmelden, ook voor niet-leden kan via https://www.nvbs.com/archief/nieuwsbrieven/

 8. Arjan Krabbenbos schreef:

  Op de Rails was nooit te vinden in de trein. Dat heette Rails en daarvoor Tussen de Rails. Op de Rails kun je vinden bij NVBS Centraal bij station Amersfoort Centraal . Deze NVBS-vereniging bestaat als sinds 1931~
  Spoorgroep Luxemburg bestaat 30 jaar en heeft ook zijn eigen bode. Het SLP wat ook te vinden is bij NVBS Centraal in Amersfoort is in tegenstelling tot Op de Rails geen maand, maar een kwartaalblad.
  Anno april 2020 zijn de gratis Metro-krantjes ook niet meer te vinden in het OV. Dit is alleen nog digitaal via internet te lezen!

 9. af kobussen schreef:

  geachte heer, ik ben lid van NVBS ik heb deze maand september geen boek van op de rails niet ontvangen mij lidmaatschapnummer is 891400

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *